Home Recente Artikelen EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie

Als er sprake is van een relatiecrisis en de relatie op dood spoor zit, er amper nog gecommuniceerd wordt en de partners in hun eigen wereldje lijken te leven, is er EFT Relatietherapie. Het is dé uitgelezen manier om een relatie die vast zit nieuw leven in te blazen. Met EFT relatietherapie kan een nieuw en beter fundament onder de relatie gelegd worden en kunnen bepaalde negatieve interactiepatronen ontrafeld en doorbroken worden. EFT relatietherapeuten zijn er ondertussen van overtuigd dat je met EFT relatietherapie veel relaties redden kan, mits de wil en de bereidheid er zijn.

eft relatietherapie buiten op een bankje

EFT Relatietherapie is bewezen effectief

Binnen de verschillende mogelijkheden die er zijn om je relatie te verbeteren is EFT Relatietherapie een therapie die steeds vaker toegepast wordt. De therapie is bewezen effectief en helpt je om negatieve interactiepatronen te ontrafelen en die te doorbreken. Niet de partners zelf, maar deze interactieve negatieve patronen zijn vaak de oorzaak van problemen binnen de relatie. Door voor EFT Relatietherapie te kiezen krijg je inzichten in die patronen en kun je vervolgens proberen een positief interactiepatroon te ontwikkelen. Ons online programma helpt jou en je partner hierbij.

Niemand is gemaakt om alleen te zijn en om alleen te blijven

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy en is ontwikkeld door de ondertussen wereldberoemde Sue Johnson uit Canada. Zij verrichtte jarenlang onderzoek naar echtparen en zocht vervolgens een effectieve manier om de verloren gegane verbinding die is ontstaan te herstellen en vervolgens te verbeteren. Al haar inzichten komen samen in EFT Relatietherapie. Het is goed te weten dat EFT uitgaat van de zogenaamde hechtingstheorie. Die theorie gaat er vanuit dat niemand is gemaakt om alleen te zijn en alleen te blijven. Het is bewezen dat iedereen beter functioneert en beter in verbinding is als er iemand naast ze staat die emotioneel open en in de buurt is. Mensen kunnen dan veel meer aan en functioneren zo ook veel beter, voelen zich beter en hebben meer (zelf)vertrouwen.

Soms kunnen emoties nadrukkelijk de overhand krijgen binnen de relatie

Iedereen die een relatie heeft of heeft gehad weet dat binnen een relatie emoties soms de overhand kunnen krijgen. Binnen de EFT Relatietherapie worden die emoties juist gebruikt en dient het als ingang om elkaar beter te leren begrijpen. Als mensen boos zijn en dat ook uiten, dan ligt er doorgaans onder die boosheid pijn. Alleen als aangegeven kan worden wat die pijn dan precies is, wat die pijn met je doet en waar je specifieke behoeften liggen, pas dan kan er echt iets aan het onderliggende probleem gedaan worden. De ander in de relatie kan je dan troost bieden, de schouder zijn om uit te huilen en je geruststellen. Dit lukt echter niet als jij als partner voornamelijk boosheid laat zien en boosheid uit. Hierdoor ontstaat vaak ruzies in relaties, heb je daar last van? Lees hier meer! Je kan elkaar beter helpen, als je bereid bent je van de meest kwetsbare kant te laten zien.

Het negatieve interactiepatroon blijkt de reden van de relatieproblemen die zijn ontstaan

Binnen EFT Relatietherapie draait het er in beginsel om de ontstane negatieve interactiepatronen, die er zijn ingeslopen binnen de relatie, in eerste instantie te ontrafelen. Juist dat patroon- een manier van handelen- is het grote probleem geworden binnen de relatie. EFT Relatietherapie probeert duidelijkheid te krijgen in het ontstane patroon en onderzoekt jouw en je partners aandeel en je relatieproblemen op te lossen. Er wordt gezocht naar de logica in de stappen die je maakt en nadrukkelijk gezocht naar een uitweg. Het ingeslepen patroon is dus de boosdoener binnen de relatie. De interactie is dus vaak de oorzaak van de verwijdering tussen mensen, terwijl ze zelf deze verwijdering niet willen in hun relatie.

Na inzicht in je patroon kun jij jezelf een spiegel voorhouden

Als dat inzicht er eenmaal is, pas dan is er ruimte om te leren om op een andere manier met elkaar om te gaan. Na inzicht in het patroon kun jij jezelf ook de spiegel voorhouden; je ziet nu veel beter wat je zelf doet en waarmee jij je partner ongewild kwetst en dus pijn doet. Ook jouw partner gaat dat inzien en gaat zich dat beseffen. Daardoor zal al meteen sprake zijn van een andere sfeer en ontstaat vrijwel meteen ruimte voor (hernieuwde) verbinding.

Leer aan te geven en uit te spreken wat jij specifiek voelt en nodig hebt

Door voor EFT Relatietherapie te kiezen kan een steviger fundament gelegd worden onder de relatie. In de praktijk blijkt dat na EFT relatietherapie mensen in staat zijn om elkaar beter te vertrouwen en laten ze de ander emotioneel meer en gemakkelijker toe. In sessies binnen de EFT Relatietherapie leer je bovendien om aan te geven en uit te spreken wat jij specifiek voelt en wat jij specifiek nodig hebt. Wellicht een nieuwe situatie, want voor je EFT Relatietherapie volgde was het misschien vooral een kwestie van steeds maar weer op elkaars tenen staan of op eieren lopen. Na het volgen van EFT relatietherapie voel je weer de verbinding met jouw partner.

Er moet nog wel sprake zijn van een vlammetje, hoe klein dan ook

Ondertussen zijn therapeuten het er over eens dat veel relaties nog te redden zijn. Zelfs als je denkt dat de liefde weg is. Wie EFT Relatietherapie wil volgen, moet nog wel ‘iets’ voelen voor de ander; er dient nog wel een vonkje, een vlammetje te zijn. Bovendien moeten beide partijen echt willen, moet er de bereidheid zijn om de relatie écht proberen te redden. Bovendien dienen zowel jij als je partner de bereidheid te hebben energie en werk te verrichten om de relatie nieuw leven in te blazen.

Mensen ervaren angst om contact te maken met de partner

Probleem binnen veel relaties is dat er een negatief interactiepatroon ontstaat en dat partners niet meer weten hoe ze de ander nog moeten benaderen, hoe ze tot de ander door moeten dringen. Partners lijken niet langer toegankelijk en al helemaal niet meer ontvankelijk voor de ander en de onderlinge betrokkenheid lijkt helemaal verdwenen. Mensen voelen zelfs angst om contact met de ander te maken, bang als ze zijn voor de reactie van de ander. Zo ontstaat een vorm van vervreemding, het interactieve patroon wordt steeds negatiever en in dat web raken jij en je partner verstrikt. Is dat het geval, dan is sprake van constante spanning. Dit kan zelfs leiden tot een onveilig gevoel. In elk geval voel jij je niet meer verbonden met je partner en lijkt de relatie dus echt op dood spoor te zitten. Het zit muurvast. Herken in dit artikel of je relatie op is.

Ook in een nieuwe relatie kunnen de patronen weer parten gaan spelen

Mensen die besluiten te scheiden en later met iemand anders verder gaan, zullen doorgaans in de nieuwe relatie opnieuw met een dergelijke situatie te maken krijgen. Dit gaat namelijk niet ineens over, is niet zomaar weg. Het kan dus prima zijn dat er in de nieuwe relatie opnieuw negatieve interactiepatronen ontstaan en begint alles weer opnieuw en zal de relatie na verloop van tijd opnieuw op dood spoor raken.

Niet zozeer, jullie als partners, maar het patroon wordt tijdens EFT relatietherapie aangepakt

Binnen de EFT Relatietherapie wordt uitgegaan dat jullie als partners en als mensen goede intenties hebben, maar dat ergens in de relatie een patroon is ontstaan dat ten koste is gegaan van geluk, liefde en verbinding en dat dus een serieuze bedreiging is voor het in stand houden van de relatie. EFT pakt jullie als partners dus niet aan, maar het patroon. Dat moet ontrafeld worden, want daar ligt de oplossing opgesloten. Kies je voor EFT Relatietherapie, dan volg je een online programma, ontwikkeld met behulp van een ervaren relatietherapeut, om jullie relatie te verbeteren. De bedoeling van EFT relatietherapie is om samen op zoek te gaan naar de oorzaak van het negatieve interactieve patroon dat ontstaan is. Het programma begeleid jullie hierbij, waardoor je onder andere te zien krijgt wat voor effect jouw gedrag op de ander heeft. Ondertussen is duidelijk geworden dat achter dit gedrag onvervulde behoeften schuil gaan en dat er sprake is van onvervulde behoeften binnen de relatie. Je kan je daardoor gekwetst verlaten en verraden voelen.

Geen betere therapie denkbaar dan EFT relatietherapie

EFT Relatietherapie helpt om het ontstane patroon te doorgronden, te doorbreken. Vervolgens krijg je alle hulp aangeboden bij de ontwikkeling van een interactiepatroon dat juist positief is, dat van positiviteit uitgaat. Dat begint vaak met het samen in gesprek gaan over de behoeften die er zijn binnen de relatie en wat je samen kunt doen om die behoeften ook daadwerkelijk te vervullen. EFT relatietherapie is niet het Ei van Columbus en een instant oplossing voor alle relatieproblemen. Je moet er wel echt open voor staan, je moet bereid zijn om te investeren in de relatie en open te staan voor het onderkennen van bepaalde gedragingen. Kun je dat, dan is er geen betere therapie denkbaar dan EFT Relatietherapie. Met EFT Relatietherapie leg je een nieuw fundament onder de relatie, een duurzame basis om samen nog lang en gelukkig te zijn en dat te blijven.

Juist omdat veel mensen moeite hebben zich te uiten en zich niet meteen bloot kunnen of willen geven, is het mooi dat EFT Relatietherapie ook online gevolgd kan worden. De aanpak is net zo professioneel als tijdens een reguliere therapie en met behulp van de online cursus ben je vaak zelfs beter in staat om je ware gevoelens en behoeften prijs te geven.


Meer weten over online relatiehulp?

EFT relatietherapie volgt een aantal stappen. Het is een systeem dat – mits deze gevolgd wordt – systematisch de oorzaak van stress, pijn en ruzie in relaties blootlegt en oplost. Vandaar dat deze methode zo geschikt is als online programma.

eft relatietherapie online op een scherm

Lees meer over Monsley Online Relatiehulp en schrijf je vrijblijvend in voor een proefles of webinar. Leer daarin alles over de échte oorzaak van stress, pijn en ruzie in relaties!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

Gerelateerde Artikelen

De 5 verschillende fases na vreemdgaan

Fases na vreemdgaan Als onlangs boven water is gekomen dat je partner vreemd is gegaan, dan bevindt jullie...

EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie Als er sprake is van een relatiecrisis en de relatie op dood spoor zit, er amper...

Bindingsangst, wat is het en heb ik of mijn partner het?

Waar de één in de relatie het lastig vindt om liefde toe te laten, vindt de ander het vaak lastig om liefde...

Vreemdgaan

Wat nou precies de definitie van vreemdgaan is, kan per stel verschillen. Doorgaans wordt seksueel contact met een ander als vreemdgaan gezien. Echter, zijn er ook stellen met een open relatie, waarbij de partners hebben afgesproken dat seksueel contact is toegestaan. Ook sexting wordt vaak als vreemdgaan beschouwd. Flirten met een ander? Meestal zien we dat niet als vreemdgaan, al vinden de meeste mensen het niet prettig als hun partner met een ander flirt. Wat precies vreemdgaan is, is dus vooral afhankelijk van waar jullie de grens leggen.

Zo ga je om met onzekerheid in je relatie

Onzeker in relatie Is er sprake van onzekerheid in je relatie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of jouw...

Volg nu een gratis proefles bij Monsley!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

nl_NLDutch