Home Recente Artikelen Signalen Einde Relatie

Signalen Einde Relatie

Signalen dat de relatie ten einde komt 

Niet iedereen heeft het door als het even minder gaat met zijn of haar relatie. Dat is één van de redenen dat het gemiddelde stel met relatieproblemen te lang wacht met het werken aan de relatie. Hoe eerder je herkent dat er bepaalde dingen misgaan in de relatie, hoe groter de kans dat jullie erin slagen om je relatie te verbeteren. Om die reden benoemen we hieronder enkele signalen waaraan jullie kunnen zien dat het minder gaat met de relatie.

Er vallen veel stiltes

Een van de signalen waaraan je het einde van de relatie mogelijk kunt herkennen, is als er veel stiltes vallen. Zijn jullie uit eten en weten jullie eigenlijk niets tegen elkaar te zeggen? Mogelijk is er dan emotioneel niet echt sprake van een klik. John Gottman, een psycholoog die zich in huwelijkse stabiliteit verdiept heeft, merkte dat veel stellen een lange tijd gelukkig waren en achteraf toch geen emotionele connectie voelden. Zijn jullie altijd zo uitgepraat? Weet je gewoon niet zo goed wat je tegen je partner moet zeggen? Dan is dat mogelijk een signaal dat jullie relatie niet zo goed is. “Ideale” stellen bestaan ook niet.

Als jullie niet langer intiem zijn

Hoeveel seks normaal is in een relatie, is niet te zeggen. Iedereen is anders en lang niet iedereen heeft evenveel behoefte aan seks. Daarnaast kent een relatie verschillende fases en is het vrij gebruikelijk dat je op den duur minder vaak intiem met elkaar bent. Je hoeft je ook niet direct zorgen te maken als jullie een korte periode minder seks hebben vanwege externe factoren. Heb je toch nog twijfels over je relatie? Dit artikel is speciaal voor jou geschreven. Wanneer jullie al een langere tijd niet meer intiem zijn, dan is dit mogelijk wel een van de signalen van het einde van de relatie. Meestal zijn er namelijk achterliggende redenen waarom jullie niet langer intiem zijn.

Kleine ergernissen kunnen tot hevige discussies leiden

Een van de andere signalen die het einde van de relatie kunnen aanduiden? Dat zijn kleine ergernissen over bepaalde gewoontes van de ander. Aan het begin zie je bepaalde gewoontes vaak nog door de vingers. Vergeet je partner bijvoorbeeld een keer om zijn of haar was in de wasmand te doen, dan is dat nog niet direct een groot probleem. Gebeurt dat echter keer op keer, dan kan dit als storend worden ervaren. Dergelijke kleine ergernissen kunnen de relatie onder druk zetten, omdat ze voor stress zorgen. De ene partner denkt dat de gewoonte gemakkelijk te stoppen is, terwijl de ander helemaal niet weet hoe storend deze gewoonte is. Herken je je in deze situatie en heb je de wil om elkaar beter te begrijpen en te verbeteren? Het hoeft niet altijd een van de signalen te zijn voor het einde van de relatie, maar het is wel verstandig om het probleem aan te pakken als je jullie relatie wilt redden!

De manier waarop jullie conflicten verlopen

Hebben jullie zo nu en dan een conflict? Dat is niet erg en komt zelfs in een gezonde relatie voor. Sterker nog; ergens is het zelfs goed, gezien het een teken is dat jullie onenigheid proberen op te lossen. Wel kan de manier waarop jullie conflicten verlopen, een van de signalen van het einde van de relatie zijn. Zijn jullie al snel tegen elkaar aan het schreeuwen en hebben jullie echt ruzie? Dan is de kans klein dat het conflict op een goede manier opgelost wordt. Ook is het geen goed idee om continu verwijten naar elkaar te maken. Andere signalen die tijdens jullie conflicten op het einde van de relatie kunnen duiden, zijn sarcasme of als jij of je partner de ander compleet negeert. Ook als een conflict fysiek wordt of daarmee gedreigd wordt, is er sprake van een slechte relatie.

Jullie voelen helemaal geen liefde meer voor elkaar

De vlinders in je buik zoals je die aan het begin van de relatie voelt, zullen op den duur verdwijnen. Dat is zelfs gewoon. Toch moet er nog wel sprake zijn van verliefdheid. Ben jij nog blij als je je partner ziet na een lange werkdag? Als jij en je partner helemaal niets meer voor elkaar voelen, is het moeilijk om nog aan de relatie te werken. Het is een van de duidelijkste signalen voor het einde van de relatie. Lees dit artikel over hoe je geoel in je relatie terug kan krijgen.

Verveling

Een relatie moet spannend blijven. Dat wil overigens niet zeggen dat een beetje routine verkeerd is, in tegendeel zelfs. Toch wil je zo nu en dan iets leuks doen. Wanneer jullie niets ondernemen en hele dagen thuis met elkaar op de bank zitten, kan dit op den duur gaan vervelen. Wanneer jullie je continu vervelen, is dat natuurlijk een slecht teken.

Zie jij de signalen dat de relatie ten einde komt?

Herken jij deze signalen ook in jouw relatie? Dan is het aan te raden om aan de relatie te werken! Zo kun je ervoor kiezen om het online programma van Monsley te volgen. Dit programma kun je in 12 weken doorlopen. In die 12 weken slaagt het programma erin om merendeel van de relaties te verbeteren. Het online programma is gebaseerd op Emotionally Focused Therapy (EFT Relatietherapie). Emoties staan dus centraal in deze vorm van therapie. Jullie leren om je gevoelens uit te spreken en om beter op elkaar te reageren.

Laagdrempeliger dan relatietherapie

Het gemiddelde stel wacht zes jaar voordat de beslissing genomen wordt om relatietherapie te volgen. Mensen denken vaak dat ze relatieproblemen zelf moeten kunnen oplossen. Andere stellen schamen zich voor hun problemen. Veel mensen betwijfelen bovendien ten onrechte dat relatietherapie werkt. Bovendien zitten aan relatietherapie hoge kosten aan verbonden en vinden veel mensen het lastig om dergelijke persoonlijke problemen met een derde persoon te bespreken. Het online programma van Monsley doorloop je samen met je partner, gewoon vanuit huis. Het abonnement is bovendien relatief goedkoop én effectief. Mocht je tijdens het programma tegen vragen aanlopen, kun je ons altijd mailen. Je krijgt dan binnen 24 uur een reactie van een ervaren relatietherapeut.

Willen jullie vandaag nog beginnen om aan een betere relatie te werken? Bekijk dan eens onze verschillende pakketten. Je kunt het online programma in 12 weken doorlopen, dus als je het abonnement drie maanden laat doorlopen is dat vaak al voldoende. Wil je later echter nog eens terug kunnen kijken, dan kun je ook voor een pakket met levenslange toegang kiezen. 

Heb jij nog vragen over het programma? Neem dan gerust contact met ons op!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

Gerelateerde Artikelen

De 5 verschillende fases na vreemdgaan

Fases na vreemdgaan Als onlangs boven water is gekomen dat je partner vreemd is gegaan, dan bevindt jullie...

EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie Als er sprake is van een relatiecrisis en de relatie op dood spoor zit, er amper...

Bindingsangst, wat is het en heb ik of mijn partner het?

Waar de één in de relatie het lastig vindt om liefde toe te laten, vindt de ander het vaak lastig om liefde...

Vreemdgaan

Wat nou precies de definitie van vreemdgaan is, kan per stel verschillen. Doorgaans wordt seksueel contact met een ander als vreemdgaan gezien. Echter, zijn er ook stellen met een open relatie, waarbij de partners hebben afgesproken dat seksueel contact is toegestaan. Ook sexting wordt vaak als vreemdgaan beschouwd. Flirten met een ander? Meestal zien we dat niet als vreemdgaan, al vinden de meeste mensen het niet prettig als hun partner met een ander flirt. Wat precies vreemdgaan is, is dus vooral afhankelijk van waar jullie de grens leggen.

Zo ga je om met onzekerheid in je relatie

Onzeker in relatie Is er sprake van onzekerheid in je relatie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of jouw...

Volg nu een gratis proefles bij Monsley!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

nl_NLDutch