Home Recente Artikelen Gedrag na vreemdgaan

Gedrag na vreemdgaan

Hoewel elke vreemdganger denkt dat het niet zo is, kun je het feit dat mensen vreemdgaan vaak aflezen aan hun gedrag. Dat gedrag verandert namelijk. En behoorlijk ook. Juist dat gedrag na vreemdgaan verraadt zelfs de doorgewinterde vreemdganger, vroeg of laat. Lees in dit artikel alles over het gedrag na vreemdgaan en leer die gedragingen herkennen.

Zekerheid heb je niet, het is gedrag dat zou kunnen duiden op..

Voor de goede orde: We gaan het hebben over gedragingen die zouden kunnen duiden op vreemdgaan. Zekerheid heb je dus niet. Beschuldig je geliefde dus niet meteen als je straks een aantal van deze gedragingen herkent. Ga eerst op onderzoek uit en vraag gewoon rechtstreeks wat er aan de hand is. Dat werkt toch vaak het beste. Als er een top 10 zou zijn met gedrag na vreemdgaan, dan stond een plotseling veranderende opvatting over vreemdgaan en het feit dat mensen ineens een open relatie willen in de top 3. Zomaar uit het niets vindt de vreemdganger dat seks met een ander best een optie is en ineens is de mening die men had over vreemdgaan totaal anders. Er is ineens begrip voor overspel en er is plotseling belangstelling voor een open relatie. Herken je dit gedrag? Vraag dan door en vraag waar die ommezwaai ineens vandaan komt.

Je partner ruikt naar seks of een verfrissende dag

Soms is het niet het gedrag van je partner dat opvalt, maar merk je dat je partner anders ruikt. Iedereen die seks heeft weet dat seks een bepaalde geur heeft. Over het algemeen kun je seks ruiken. En dus zou je het mogelijk ook kunnen ruiken als jouw partner seks heeft gehad. Omdat je partner niet van gisteren is, kent ook hij de geur van seks. En dus is voor de thuisreis aanvaard werd eerst een frisse douche genomen. Maar ook dat ruik je. Bovendien is het wat vreemd als je man van zijn werk komt en ruikt alsof hij net onder de douche vandaan is gekomen. Ook nu pas je de recht-op-het-doel-af tactiek toe en vraag je gewoon hoe het komt dat je partner naar seks of een douchebeurt ruikt. Gedrag na vreemdgaan is ook een partner die schrikt, een partner die de smartphone meteen weg doet als jij in de buurt komt en de laptop dicht slaat als je de kamer binnen komt. Ook het afbreken van een telefoongesprek hoort bij de klassiekers als we het hebben over gedrag na vreemdgaan. Ook zal je partner schrikken als jij eerder dan gepland thuis komt.

Getrouwd met de smartphone

Gedrag na vreemdgaan is een partner die ineens getrouwd lijkt met de smartphone en die overal mee naartoe neemt. Zelfs een bezoek aan het toilet kan ineens niet meer zonder smartphone. Typisch gedrag na vreemdgaan is ook dat je partner ineens een code op zijn smartphone heeft. Het kan zijn dat je jezelf nu afvraagt of je niet te onzeker in je relatie bent. Laat je daar echter niet door uit het veld slaan. Vraag gewoon of je in zijn of haar smartphone mag kijken. Aan de manier waarop gereageerd wordt kun je ook veel halen. Mocht je typisch gedrag na vreemdgaan denken te herkennen en krijg je de smartphone in handen, check dan WhatsApp, SMS, Messenger en kijk of er eventueel andere chatprogramma’s zijn gedownload.

Je partner is labiel en slaapt slecht

Gedrag na vreemdgaan is ook een partner die ineens opvallend veel interesse voor je doen en laten heeft. Die plotseling precies wil weten tot hoe laat je werkt en precies wil weten hoe laat je thuiskomt. De reden is uiteraard dat je partner zo checkt of er eventueel een afspraak met de minnaar of minnares in zit. Wat je kunt doen als je dit herkent is gewoon eerder thuiskomen. Bereid je dan wel voor op het feit dat je dingen kunt gaan zien die je niet wilt zien en houd er eveneens rekening mee dat je partner niet thuis is. App dan niet maar wacht de thuiskomst af. Anders geef je gelegenheid voor het bedenken van een smoes waarom hij of zij buiten de deur was. Herkenbaar gedrag na vreemdgaan uit zich vaak ook in stress bij je partner. Ineens heeft je partner een veel korter lontje, is labiel en slaapt slecht. Ga het gesprek aan en vraag wat er aan de hand is. Waar komt de stress vandaan?

Plotselinge twijfels over de relatie

Bij gedrag na vreemdgaan hoort ook het uiten van twijfels over de relatie. Er is ineens onvrede en er worden twijfels uitgesproken over de relatie. Op dit soort onvrede kun je prima doorvragen. Stel de waarom vraag en stel als je denkt dat het nodig is EFT relatietherapie voor. Wil je eerst kijken of relatietherapie iets voor jou is? Volg dan hier samen of alleen de gratis proefles! Wat ook typisch gedrag na vreemdgaan is, is een partner die jou negatiever gaat bekijken om zo het eigen schuldgevoel weg te nemen. Veel lievere en attenter zijn kan ook gedrag na vreemdgaan zijn. Het duidt op angst voor verlating en ook dit is een onderwerp dat je meteen bespreekbaar maakt, zeg gewoon dat je merkt dat het gedrag anders is en vraag hoe dit komt.

Standjes waarvan je niet eens het bestaan wist

Wil je partner ineens de hele kamasutra uitproberen in bed en wil je partner standjes waarvan jij het bestaan niet eens wist, dan is dit iets dat je als gedrag na vreemdgaan kunt beschouwen. Door het vreemdgaan is het libido van je partner verhoogd. En dus word jij ook ineens gedwongen tot acrobatiek in bed. Dat vraagt om uitleg van je partner. Noem man en paard en spreek je vermoedens uit. Gedrag na vreemdgaan kan ook gewichtsverlies zijn. Onbewust gewichtsverlies, want door het overspel krijgt je partner ineens geen hap door de keel terwijl ook stress er voor kan zorgen dat iemand afvalt. (Dit zijn de psychische gevolgen van overspel) Gedrag na vreemdgaan is ook een partner die ineens twee avonden per week weg moet, terwijl je partner daarvoor juist niet van de bank te krijgen was.

Hoe gaan jullie verder?

Is jouw partner vreemdgegaan? Of ben je zelf vreemdgegaan? Dan heeft jullie relatie een flinke klap gehad en kampen jullie waarschijnlijk met de psychische gevolgen van overspel. Na het vreemdgaan volgen doorgaans een aantal fases. (Dit zijn de fases na vreemdgaan) Uiteindelijk moeten beide partners beslissen of ze willen scheiden of blijven. Willen jullie je relatie nog een kans geven? Dan kunnen jullie het programma “Verder na vreemdgaan” van Monsley volgen. Dat programma hebben we speciaal ontwikkeld voor deze situatie. Je kunt het programma vanuit huis volgen en jullie hoeven je relatieproblemen niet met anderen te delen. Je doorloopt een stappenplan, waardoor het makkelijker wordt om de relatie op een goede manier voort te zetten na een van beiden is vreemdgegaan. Het programma kun je volgen wanneer je maar wilt. Veel mensen vinden het lastig om de stap te nemen om naar een relatietherapeut te gaan. Het online programma van Monsley is een laagdrempeliger alternatief.

Het programma van Monsley slaagt erin om veel relaties te redden. Ook de psychische gevolgen van overspel komen tijdens het programma aan bod. Komen er tijdens het programma vragen in je op? Dan kun je ons altijd een mail sturen. Je mailtjes worden binnen 24 uur beantwoord door een relatietherapeut. 

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

Gerelateerde Artikelen

De 5 verschillende fases na vreemdgaan

Fases na vreemdgaan Als onlangs boven water is gekomen dat je partner vreemd is gegaan, dan bevindt jullie...

EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie Als er sprake is van een relatiecrisis en de relatie op dood spoor zit, er amper...

Bindingsangst, wat is het en heb ik of mijn partner het?

Waar de één in de relatie het lastig vindt om liefde toe te laten, vindt de ander het vaak lastig om liefde...

Vreemdgaan

Wat nou precies de definitie van vreemdgaan is, kan per stel verschillen. Doorgaans wordt seksueel contact met een ander als vreemdgaan gezien. Echter, zijn er ook stellen met een open relatie, waarbij de partners hebben afgesproken dat seksueel contact is toegestaan. Ook sexting wordt vaak als vreemdgaan beschouwd. Flirten met een ander? Meestal zien we dat niet als vreemdgaan, al vinden de meeste mensen het niet prettig als hun partner met een ander flirt. Wat precies vreemdgaan is, is dus vooral afhankelijk van waar jullie de grens leggen.

Zo ga je om met onzekerheid in je relatie

Onzeker in relatie Is er sprake van onzekerheid in je relatie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of jouw...

Volg nu een gratis proefles bij Monsley!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

nl_NLDutch