Home Recente Artikelen Gevoel in relatie terugkrijgen

Gevoel in relatie terugkrijgen

Wil jij weten hoe je het gevoel in je relatie terugkrijgt? In dit artikel leggen we je uit hoe ook jij het gevoel in je relatie terugkrijgt en leren we je meer over:

  1. Hoe jij het gevoel in je relatie terug kan krijgen
  2. Irritaties en afnemende interesse
  3. Begin bij jezelf
  4. Het gevoel dat er eens was
  5. Gevoel in je relatie terugkrijgen
  6. Waarom reageer je zo fel?
  7. Communicatie
  8. Onze oplossing

Gevoel in relatie terugkrijgen?

Als mensen overwegen om uit elkaar te gaan, dan wordt vaak gezegd dat de reden is dat het gevoel verdwenen is. En dat is toch best vreemd, want dat gevoel kan toch niet zomaar verdwenen zijn? Of kan dat wel? Belangrijker is nog de vraag hoe je dat kunt herstellen. Hoe zorg je ervoor dat het gevoel in de relatie terugkeert? Gevoel in je relatie terugkrijgen kan. Het is mogelijk. Geef dus niet te..snel op! Probeer het zelf of schakel de online hulp van Monsley in om binnen 12 weken uit je relatiedip te komen.

Irritaties en afnemende interesse

Je wordt verliefd, gaat trouwen, krijgt kinderen en verliest steeds meer gevoel voor je partner. Jammer genoeg komt het vaak voor. Er is irritatie, de interesse neemt af voor je partner en je gaat vaker op pad. Op den duur is je gevoel weg en rest je, zo denk je, niet anders dan uit elkaar te gaan. Scheiden of blijven? Toch is een breuk vaak nog wel te voorkomen, mits beide partijen dit ook echt willen. Relatietherapie zou kunnen werken, je kunt echter ook zelf het heft in handen nemen!

Begin bij jezelf

Je gevoel in de relatie terugkrijgen begint gek genoeg bij je zelf, bij je eigen gevoel. Het is immers wel zo dat je ook echt het gevoel moet willen terugkrijgen. Belangrijk is dat er daadwerkelijk iets verandert binnen de manier waarop jullie met elkaar omgaan. Dat kan in feite alleen als je je eigen gevoel bespreekbaar maakt. Communicatie is erg belangrijk en vaak de basis waar alles om draait. Mocht je dus rondlopen met deze problemen, deel dan je gevoelens. Laat je partner weten hoe jij je voelt, vertel wat er aan de hand is, ga samen het proces aan en je zult merken dat de relatie stukje bij beetje weer kan groeien. Gevoel in je relatie terugkrijgen kan best, mits je niet te lang met de problemen blijft rondlopen. Communiceer dus tijdig en ga aan de slag! 

gevoel in relatie terugkrijgen
bron: Unsplash.com

Het gevoel dat er eens was

Het is bovendien goed te beseffen dat relaties veranderen, zoals alles om je heen anders wordt. Het is in het kader van gevoel in je relatie terugkrijgen niet verstandig om steeds te zoeken naar dat gevoel dat je eens had, dat gevoel van toen. Je lichaam stopt met verloop van tijd met het produceren van de geluksstofjes die bij verliefdheid vrijkomen. Jij verandert, je partner verandert en niets is nog hetzelfde als vroeger. Je kunt gevoel in je relatie terugkrijgen in de vorm van een nieuwe, een andersoortige gevoelsstroom. Leer elkaar opnieuw kennen en zorg dat je een intieme vriendschap met je partner ontwikkelt. Het is zaak om als je gevoel in je relatie terugkrijgen je doel is, om jezelf helemaal open te stellen en je partner te vertellen wat je voelt en denkt. Toon ook interesse in je partner en probeer te ontdekken hoe je partner in deze fase precies in elkaar steekt.

Gevoel in je relatie terugkrijgen

Gevoel in je relatie terugkrijgen betekent wel dat je de strijd die je voert met je partner staakt. Heel vaak raken partners teleurgesteld in elkaar. Er wordt plotseling geen of amper nog tijd voor elkaar vrijgemaakt en onbewust kun je je partner kwetsen. Je bent sneller geïrriteerd, je wordt eerder boos, maakt steeds ruzie of je slaat juist dicht en gaat de confrontatie gewoon uit de weg. Dat dit gebeurt, is overigens niet zo verwonderlijk. Je bent namelijk zo aan elkaar gewend, dat alles vanzelfsprekend lijkt. De goede dingen zie je steeds minder. Aan de andere kant wordt alles wat niet goed gaat extra uitvergroot.

Waarom reageer je zo fel?

Wat ontstaat, is een uiterst vervelende situatie. Jij, maar ook je partner voelt dat er iets aan de hand is. Dan is het vaak wachten op wie de eerste stap zet. En dat is lastig. Want je moet in dat geval eerst aan jezelf toegeven dat je bijvoorbeeld de confrontatie niet aangaat. Het is om als je gevoel in je relatie terugkrijgen je doel is, zaak om jouw kwetsbare kant te laten zien. Het is een kwestie van vertellen wat je echt voelt en te achterhalen waar de boosheid nu precies vandaan komt. Probeer te achterhalen waarom je zo fel reageert en probeer er achter te komen hoe je begrip bij je partner kunt creëren. 

Communicatie

Aan de andere kant moet je ook de bereidheid hebben om de behoeften van je partner te leren begrijpen en te respecteren. Het belangrijkste is om te blijven communiceren en de wil om te begrijpen en te verbeteren. Als je samen aan de relatie werkt, dan is communicatie essentieel. Belangrijk is ook als gevoel terugkrijgen in je relatie prioriteit heeft, om meer tijd voor elkaar vrij te maken en samen nieuwe herinneringen te maken. Blijf dus vaker thuis en ontvlucht niet steeds de thuissituatie. Maak juist tijd voor elkaar vrij. Nieuwe herinneringen maken is ook zoiets dat je helpt gevoel in je relatie terug te krijgen. Bezoek samen eens plekken waar je nog niet eerder geweest bent. Ga uit eten, maar dan eens niet bij je vaste restaurant en kies nu eens niet voor Netflix maar ga naar de bioscoop. 

Monsley

Kom je er niet uit en ben jij of je partner niet toe aan relatietherapie? Schakel dan de online relatiehulp van Monsley in. Wij bieden je een 12-weeks online programma dat zich richt op het verbeteren van de relatie. Daarbij wordt door Monsley gebruik gemaakt van de EFT-methode, de meest gevraagde methode die ook relatietherapeuten toepassen. Stap voor stap ga je richting de oplossing van je relatieproblemen, zonder dat je daar dus voor op de stoel van de relatietherapeut hoeft te zitten. Doorloop je het online programma, dan raakt geven en nemen meer in balans, is er weer ruimte voor intimiteit en verbinding, en ontstaat er weer meer liefde en waardering voor elkaar. Je leert hoe je voortaan om kunt gaan bij conflicten en leert ook beter te communiceren. 

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

Gerelateerde Artikelen

De 5 verschillende fases na vreemdgaan

Fases na vreemdgaan Als onlangs boven water is gekomen dat je partner vreemd is gegaan, dan bevindt jullie...

EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie Als er sprake is van een relatiecrisis en de relatie op dood spoor zit, er amper...

Bindingsangst, wat is het en heb ik of mijn partner het?

Waar de één in de relatie het lastig vindt om liefde toe te laten, vindt de ander het vaak lastig om liefde...

Vreemdgaan

Wat nou precies de definitie van vreemdgaan is, kan per stel verschillen. Doorgaans wordt seksueel contact met een ander als vreemdgaan gezien. Echter, zijn er ook stellen met een open relatie, waarbij de partners hebben afgesproken dat seksueel contact is toegestaan. Ook sexting wordt vaak als vreemdgaan beschouwd. Flirten met een ander? Meestal zien we dat niet als vreemdgaan, al vinden de meeste mensen het niet prettig als hun partner met een ander flirt. Wat precies vreemdgaan is, is dus vooral afhankelijk van waar jullie de grens leggen.

Zo ga je om met onzekerheid in je relatie

Onzeker in relatie Is er sprake van onzekerheid in je relatie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of jouw...

Volg nu een gratis proefles bij Monsley!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

Vorig artikelSignalen Einde Relatie
Volgend artikelRuzie in relatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

nl_NLDutch