Home Recente Artikelen Relatietherapie online

Relatietherapie online

Relatietherapie online

Bevinden jij en je partner zich in een relatiecrisis? Ieder stel ervaart wel eens relatieproblemen, maar wanneer er steeds vaker sprake is van een negatief interactiepatroon en jullie deze niet meer kunnen doorbreken, kan er sprake zijn van een relatiecrisis. Jullie communiceren niet goed meer met elkaar. Problemen bespreek je liever niet met de ander, omdat je bang bent dat het aankaarten ervan tot een verhitte discussie of zelfs ruzie zal leiden. Een relatie waarin problemen niet bespreekbaar zijn, is een relatie die gedoemd is om te mislukken. Om deze reden is het belangrijk dat jullie dit negatieve interactiepatroon doorbreken. Tegenwoordig is relatietherapie online volgen een mogelijkheid.

Relatie versterken zonder relatietherapie
Monsley biedt een alternatief voor relatietherapie

Wanneer een bezoek aan de therapeut een brug te ver is

Gemiddeld wacht een stel met problemen zo’n zes jaar voordat er een relatietherapeut wordt ingeschakeld. In de tussentijd zullen de problemen waarschijnlijk alleen maar groter worden. Het is immers lastig om een negatief interactiepatroon zonder enige vorm van hulp te doorbreken. Waarom stellen niet eerder naar de relatietherapeut stappen? Omdat veel stellen toch hopen dat zij de problemen zelf kunnen oplossen, zonder bemiddeling van een derde persoon. Daarnaast hebben veel koppels het idee dat therapie toch niet zal werken. Wanneer jij en je partner zich hierin herkennen, dan is relatietherapie online bij Monsley ideaal voor jullie. Zo krijgen jullie de kans om jullie problemen met zijn tweeën op te lossen, met een effectief online programma als hulpmiddel.

Monsley is gebaseerd op EFT relatietherapie

Kies je voor relatietherapie online van Monsley, dan volg je een programma dat gebaseerd is op EFT relatietherapie. Dit is een vorm van therapie die ontwikkeld is door Sue Johnson, een gerenommeerde relatietherapeut. Zij heeft EFT relatietherapie ontwikkeld op basis van 20 jaar praktijkervaring en jarenlang onderzoek. Deze vorm van therapie is bewezen effectief. 75% van de relaties blijkt zeer goed te verbeteren door middel van EFT relatietherapie. 

Deze vorm van therapie gaat ervan uit dat iedereen iemand nodig heeft waarmee emoties uitvoerig besproken kunnen worden. Mensen hebben een partner nodig en niemand is gemaakt om voor altijd alleen door het leven te gaan. Wanneer de relatie tussen jou en je partner niet meer is wat het was, is het hoogstwaarschijnlijk mogelijk om de verbinding weer te herstellen.

Het programma van Monsley is ontwikkeld door Anoek Gerlings, op basis van EFT relatietherapie. Daarnaast heeft ook Anoek veel praktijkervaring en heeft zij in de online therapie veel van haar eigen ervaring verwerkt.

Krijgen jullie emoties de overhand?

Binnen iedere relatie zal het eens gebeuren dat emoties de overhand krijgen. Het kan gebeuren dat jij en je partner, na een aantal hevige discussies, emoties minder snel met elkaar bespreken. Bij EFT relatietherapie en tijdnes het programma van Monsley, leren jullie juist om emoties wél met elkaar te bespreken. Tijdens de relatietherapie online krijgen jullie de kans om emoties te uiten en om elkaars emoties beter te begrijpen. Onvervulde behoeftes worden uitgesproken en jullie gaan inzien hoe jullie gedrag de ander beïnvloedt. Op deze manier kunnen de onderliggende problemen pas echt aangepakt worden en kunnen jullie je relatie verbeteren. Boosheid kent vaak een aantal onderliggende problemen. Belangrijk is alleen dat niet alleen deze emotie geuit wordt, maar ook de onderliggende problemen besproken worden. Dat is waarbij relatietherapie online jullie kan helpen.

Het negatieve interactiepatroon

Als jij en je partner niet goed meer communiceren, is er sprake van een negatief interactiepatroon. De manier waarop jullie handelen kan pas echt veranderen als jullie de onderliggende problematiek aanpakken. Relatietherapie online leert jou en je partner om beter op het eigen gedrag te letten, maar je gaat ook inzien waarom de ander op een bepaalde manier reageert. Kortom; jullie leren elkaar beter begrijpen. Einde relatie hoeft nog geen feit te zijn. Doordat jullie weer met elkaar durven te communiceren, zal er niet langer voortdurend een negatieve sfeer heersen. Jullie gaan weer inzien waarom jullie elkaar in eerste instantie zo leuk vinden, zo leer je hoe je het gevoel in je relatie terug kan krijgen. Wil je meer lezen over het gevoel in je relatie terugkrijgen? Lees dan dit artikel!

Veel relaties hebben echt baat bij relatietherapie online

Of het absoluut zeker is dat jullie je relatie redden kunnen door middel van online relatietherapie? Het is wel van belang dat jullie toch nog iets voor elkaar voelen en voor de relatie willen werken. Wanneer het voor een van beiden een kwestie van moeten is, dan is de kans op een succesvolle afloop klein. Besluiten jij en je partner dat jullie beiden echt aan de relatie willen werken? Dan is de kans groot dat jullie relatie nog te redden is. Uiteindelijk is het merendeel van de relaties nog te redden door middel van het programma van Monsley.

Relatietherapie online van Monsley

Het relatietherapie online programma van Monsley is een programma van 12 weken. De meeste relaties kunnen binnen deze 12 weken enorm verbeteren. Het programma is een programma dat jij en je partner samen volgen, zonder bemiddeling van een therapeut. Het programma maakt het echter een stuk eenvoudiger om problemen te bespreken. Het programma is een middel waarmee jullie de relatie samen kunnen verbeteren. Ideaal dus als jullie liever nog geen relatietherapeut bezoeken. Het programma is op basis van EFT relatietherapie en praktijkervaring ontwikkeld en heeft zichzelf al meerdere malen bewezen. Mochten jullie toch in contact willen komen met een expert, dan kun je ons altijd mailen. Wij zorgen ervoor dat je binnen 24 uur een reactie op je mailtje hebt!

Gewoon vanuit de luie stoel aan jullie relatieproblemen werken

Relatietherapie online kent verschillende voordelen, mits je voor een effectief programma als dat van Monsley kiest. Zo vinden veel stellen het in beginsel vervelend om hun problemen met een derde persoon te bespreken. Juist daarom is de drempel om naar een relatietherapeut te stappen vaak te groot. Het programma van Monsley is erg laagdrempelig. Bovendien kunnen jullie het programma gewoon thuis volgen, vanuit de luie stoel. Een ander noemenswaardig voordeel is dat je voor het online programma aanzienlijk minder betaalt dan voor een bezoek aan een relatietherapeut. Dat maakt het programma overigens niet minder succesvol. Ben je benieuwd of relatietherapie vergoed wordt? Hier lees je alles over de vergoeding van relatietherapie.

Neem nu de stap om aan jullie relatie te werken

Zijn jij en je partner het er beiden over eens dat er aan de relatie gewerkt moet worden? Vraag jij jezelf wel eens af: “Wanneer is je relatie op?” Dat betekent in ieder geval dat jullie beiden nog iets voor elkaar voelen en een betere relatie willen. Wacht niet langer met je twijfels, maar kies voor online therapie. De kans is groot dat jullie relatiecrisis binnen 12 weken verholpen kan zijn.

Wat is EFT relatietherapie?

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. Deze therapievorm is bedacht door een Canadese relatietherapeut, namelijk Dr. Sue Johnson. Zij heeft deze vorm van therapie na 20 jaar praktijkervaring en veel onderzoek bedacht. EFT is bewezen effectief en is in staat om 75% van de relaties met problemen enorm te verbeteren. Bij deze therapievorm gaat men na wat de onderliggende problematiek is bij een negatief interactiepatroon. Bovendien worden emoties bespreekbaar gemaakt. Jullie leren in te zien wat bepaalde acties voor invloed op de ander hebben. Daarnaast krijgen jullie de kans om onvervulde behoeftes te delen. Boosheid is meestal het gevolg van onvervulde behoeftes of verwachtingen. Belangrijk is dat niet alleen de boosheid tot uiting komt, maar dat jullie ook de oorzaak leren te bespreken. Door middel van EFT therapie leren jullie als het ware om weer met elkaar te communiceren. Bij EFT relatietherapie gaat men uit van de hechtingstheorie; dat Iedereen een persoon nodig heeft waarmee hij of zij emoties kan delen.

Door een negatief interactiepatroon worden gevoelige onderwerpen vermeden

Wanneer er sprake is van een negatief interactiepatroon, is de kans groot dat jullie gevoelige onderwerpen proberen te vermijden. Jullie zijn beiden extra voorzichtig, om zo te voorkomen dat er een verhitte discussie ontstaat. Wanneer emoties niet langer open besproken kunnen worden, is er geen sprake meer van een gezonde relatie. Dit is vaak de oorzaak van het negatieve interactiepatroon. Juist doordat jullie minder snel geneigd zijn om verwachtingen te bespreken en emoties te uiten, is er sprake van een constante spanning. Bovendien stapelen de emoties zich op en is het slechts een kwestie van tijd voordat de emmer overloopt. Wanneer de relatieproblemen niet besproken worden, weet geen van beide waar de ander zich aan stoort. Het gevolg is dat jullie keer op keer in dezelfde situatie belanden. Zonder enige vorm van hulp is het lastig om het negatieve interactiepatroon te doorbreken.

Het programma van Monsley helpt jullie om de relatieproblemen te bespreken

Het 12-weekse programma van Monsley helpt jullie om de relatieproblemen te bespreken en te verhelpen. De emoties die eerder vaak de overhand namen, worden nu juist gebruikt om elkaar beter te begrijpen. Op deze manier wordt het voor jou inzichtelijk waar de ander zich precies aan stoort of welke effecten jouw gedrag hebben. Anderzijds krijgt ook je partner beter door wat zijn of haar acties voor invloed op jou hebben. Problemen en verwachtingen worden weer besproken zonder dat dit tot een hevige discussie leidt. Als jullie het negatieve interactiepatroon weten te doorbreken, is er weer ruimte voor een gezonde relatie. Recent hebben we ook een programma ontwikkeld omtrent het onderwerp vreemdgaan. “verder na vreemdgaan”. Volg hier de gratis proefles!

Het is essentieel dat er nog sprake is van een klein vlammetje

In een relatiecrisis kan het moeilijk zijn om nog voor de geest te halen waarom je je partner ooit zo leuk vond. Toch is het belangrijk dat er zowel bij jou als bij je partner nog sprake is van een vlammetje. Als het vlammetje bij een van beiden helemaal gedoofd is, dan is het onwaarschijnlijk dat de relatie nog gered kan worden. Het is namelijk zeer belangrijk dat jullie beiden nog aan de relatie willen werken. Als het bij een van beiden niet een kwestie van willen maar moeten is, dan zal zelfs het online programma van Monsley weinig succes hebben.

Zijn jij en je partner het er in ieder geval over eens dat jullie de relatie graag willen verbeteren en dat het afgelopen moet zijn met de relatieproblemen? Dan is dit een mooi begin en is de kans groot dat jullie relatie nog te redden valt.

Zijn jij en je partner klaar om jullie relatieproblemen te bespreken en te verhelpen?

Hebben jullie besloten niet langer te wachten en om het online programma van Monsley te volgen? Dan kun je vandaag nog een abonnement afsluiten om samen met je partner aan jullie relatie te werken. Het online programma duurt 12 weken en binnen die tijd kan het programma de meeste relaties redden. 

Heb jij nog vragen over het online programma van Monsley? Stuur ons dan gerust een mailtje, zodat wij je vragen kunnen beantwoorden.

EFT-Relatietherapeut Anoek Gerlings
EFT-Relatietherapeut Anoek Gerlings (informatie)

Samen met ervaringsdeskundige Rik Heijmen word je stap voor stap meegenomen in dit 12-weekse online zelfhulp programma. Anoek heeft meer dan 15 jaar ervaring als coach en honderden stellen gesproken. Ze heeft haar kennis en ervaring verwerkt in dit online programma en kan veel meer mensen helpen om hun relatie te verbeteren.

Lees meer informatie en start de gratis proefles!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

Gerelateerde Artikelen

De 5 verschillende fases na vreemdgaan

Fases na vreemdgaan Als onlangs boven water is gekomen dat je partner vreemd is gegaan, dan bevindt jullie...

EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie Als er sprake is van een relatiecrisis en de relatie op dood spoor zit, er amper...

Bindingsangst, wat is het en heb ik of mijn partner het?

Waar de één in de relatie het lastig vindt om liefde toe te laten, vindt de ander het vaak lastig om liefde...

Vreemdgaan

Wat nou precies de definitie van vreemdgaan is, kan per stel verschillen. Doorgaans wordt seksueel contact met een ander als vreemdgaan gezien. Echter, zijn er ook stellen met een open relatie, waarbij de partners hebben afgesproken dat seksueel contact is toegestaan. Ook sexting wordt vaak als vreemdgaan beschouwd. Flirten met een ander? Meestal zien we dat niet als vreemdgaan, al vinden de meeste mensen het niet prettig als hun partner met een ander flirt. Wat precies vreemdgaan is, is dus vooral afhankelijk van waar jullie de grens leggen.

Zo ga je om met onzekerheid in je relatie

Onzeker in relatie Is er sprake van onzekerheid in je relatie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of jouw...

Volg nu een gratis proefles bij Monsley!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

nl_NLDutch