Home Recente Artikelen Relatie Verbeteren

Relatie Verbeteren

Relatie verbeteren?

Binnen de meeste relaties is er zo nu en dan sprake van onenigheid. Dat is niet raar, want het komt niet snel voor dat twee personen precies dezelfde meningen delen. Als jullie het moeilijk vinden om bepaalde onderwerpen te bespreken of wanneer gesprekken vaak op ruzie uitmonden, kan er echter sprake zijn van een relatiecrisis of -dip. Er kan een negatief interactiepatroon ontstaan. Jullie proberen confrontaties te vermijden en bespreken gevoelige onderwerpen daarom niet langer. Daardoor kroppen jullie emoties op en is het een kwestie van afwachten tot de emmer overloopt. In andere gevallen zijn er juist voortdurend confrontaties, zonder dat jullie tot een oplossing komen. In beide gevallen kan het lastig zijn om de relatie te verbeteren zonder hulp. Lees hier hoe je het gevoel in je relatie terug kan krijgen.

Relatie verbeteren met relatietherapie

Stellen die ernaar streven om hun relatie te verbeteren, kunnen ervoor kiezen om EFT relatietherapie te volgen. In de praktijk wacht het gemiddelde stel met relatieproblemen 6 jaar met het nemen van deze beslissing. Vaak worden de problemen in de tussentijd alleen maar erger en ontstaan er twijfels over de relatie. Partners kijken minder naar elkaar om en de relatie kent steeds minder vaak, leuke momenten. Herken jij je eigen relatie hierin, maar vind je een stap naar de relatietherapeut te groot? Dan kunnen jij en je partner ervoor kiezen om jullie relatie te verbeteren door middel van het online programma van Monsley. 

Hebben jullie nog vragen over het programma die jullie graag voorleggen bij een ervaren relatietherapeut? In dat geval kun je ons een e-mail sturen en ontvang je binnen 24 uur tijd een reactie van een ervaren therapeut!

Het online programma van Monsley is gebaseerd op EFT, oftewel Emotionally Focused Therapy. Deze therapievorm is bedacht door de Canadese relatiepsycholoog Sue Johnson, op basis van onderzoek en vele jaren praktijkervaring. De therapievorm is bewezen effectief en slaagt erin om een groot deel van de relaties te verbeteren. Bij EFT wordt er uitgegaan van de hechtingstheorie; dat ieder mens iemand nodig heeft om zijn of haar emoties mee te delen. Het 12-weekse zelfhulpprogramma van Monsley is ontwikkeld door Anoek Gerlings. Zij heeft als relatietherapeut veel ervaring met EFT-methode. 

Jullie relatie verbeteren door een negatief interactiepatroon te doorbreken

Bij EFT relatietherapie en met het online programma van Monsley probeert men om negatieve interactiepatronen te doorbreken. Zo krijg je ook inzicht in de vraag die je jezelf vast wel eens steld: “Wanneer is je relatie op?” Jij en je partner moeten emoties weer met elkaar kunnen delen, zonder bang te zijn voor de reactie van de ander. Emoties worden niet verzwegen als je voor het online programma van Monsley kiest, maar op een constructieve manier besproken. Jij en je partner leggen elkaar uit wat jullie ergernissen zijn en waarom jullie soms zo op elkaar reageren. Jullie leren elkaar weer beter begrijpen. Als jullie erin slagen om het negatieve interactiepatroon te doorbreken, dan worden emoties weer bespreekbaar. Onvervulde behoeftes en problemen kun je weer met je partner bespreken. Als het programma werkt, ontstaat er weer een gezonde relatie.

Met het online programma van Monsley kunnen jullie de relatie verbeteren. Het programma maakt het makkelijker om emoties met elkaar te bespreken en doorloopt de verschillende stappen op het juiste tempo. Daardoor voorkom je dat de emoties te hoog oplopen, waardoor er een confrontatie ontstaat.

Het negatieve interactiepatroon

Er is sprake van een negatief interactiepatroon als jullie niet goed meer met elkaar kunnen communiceren. Als gesprekken steeds vaker tot ruzie leiden, zullen jullie problemen en gevoelige onderwerpen waarschijnlijk minder snel met elkaar bespreken. Je bent bang een negatieve reactie van de ander uit te lokken. Wanneer emoties niet langer bespreekbaar zijn, ga je deze opkroppen. Hierdoor worden de emoties alleen maar heviger, totdat de emmer overloopt. De ruzies worden steeds heviger en er kan zelfs sprake zijn van een constante spanning. Je voelt je daardoor niet meer op gemak bij elkaar, je partner kan zelfs last krijgen van onzekerheid in de relatie. In zo’n situatie is het lastig om nog gevoelens voor de ander te hebben. Een negatief interactiepatroon is zonder enige vorm van hulp moeilijk te doorbreken. Door het online programma van Monsley te volgen, worden gevoelens gemakkelijker te bespreken.

De relatie verbeteren vanuit huis

Met het online programma kunnen jij en je partner de relatie verbeteren vanuit huis. Het is laagdrempelig en jullie zouden vandaag nog kunnen starten. De kosten liggen lager dan die van relatietherapie, er zijn geen reistijden en jullie kunnen het programma op eigen tempo doorlopen. Ben je benieuwd of het vergoed wordt? Hier lees je alles over de vergoeding van relatietherapie. Bovendien kunnen jullie het programma anoniem volgen en hoeven jullie persoonlijke problemen niet met een derde persoon te bespreken. Veel stellen slagen erin om de relatie te verbeteren met het online programma van Monsley. 

Put in the work!

Wil je de relatie redden!? Jullie moeten ergens nog wel van elkaar houden om de relatie te verbeteren. Daarnaast moeten jullie ook aan de relatie willen werken. Als jullie beiden bereid zijn om aan de relatie te werken, dan is het programma geschikt voor jullie. Het programma slaagt erin om veel relaties binnen 12 weken te verbeteren. Je kunt echter ook voor een langer abonnement kiezen, zodat jullie het programma op eigen tempo kunnen doorlopen.

Een poging wagen zonder je partner?

Als je partner niet bereid is om mee te werken aan het online programma van Monsley, kun je er ook voor kiezen om het programma alleen te doorlopen. Het programma helpt namelijk om het interactiepatroon te verbeteren en twijfels binnen de relatie te ontnemen. Wanneer alleen jij beter leert reageren, kan dit al voor verbetering in de relatie zorgen. Toch is het programma het meest effectief als jij en je partner het programma samen doorlopen. Jullie leren dan beiden om elkaar beter te begrijpen en om beter op de ander te reageren. Bij Monsley merken we dat de partner later vaak alsnog besluit om mee te doen als het programma zijn of haar interesse gewekt heeft.

Zet vandaag de stap naar een betere relatie

Willen jij en je partner de relatie verbeteren? Dan kunnen jullie vandaag nog een eerste stap zetten door een abonnement te nemen op het online programma van Monsley. Het goedkoopste abonnement duurt drie maanden. In principe kan dat voldoende zijn om een relatie aanzienlijk te verbeteren. Het programma is in deze drie maanden helemaal te doorlopen. Het kan echter dat je het prettig vindt als je langer de tijd hebt of als je het programma op elk moment terug kunt kijken. In dat geval kun je ook voor de andere pakketten kiezen.

Wil je meer weten over het online programma van Monsley? Neem dan gerust contact met ons op. 

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

Gerelateerde Artikelen

De 5 verschillende fases na vreemdgaan

Fases na vreemdgaan Als onlangs boven water is gekomen dat je partner vreemd is gegaan, dan bevindt jullie...

EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie Als er sprake is van een relatiecrisis en de relatie op dood spoor zit, er amper...

Bindingsangst, wat is het en heb ik of mijn partner het?

Waar de één in de relatie het lastig vindt om liefde toe te laten, vindt de ander het vaak lastig om liefde...

Vreemdgaan

Wat nou precies de definitie van vreemdgaan is, kan per stel verschillen. Doorgaans wordt seksueel contact met een ander als vreemdgaan gezien. Echter, zijn er ook stellen met een open relatie, waarbij de partners hebben afgesproken dat seksueel contact is toegestaan. Ook sexting wordt vaak als vreemdgaan beschouwd. Flirten met een ander? Meestal zien we dat niet als vreemdgaan, al vinden de meeste mensen het niet prettig als hun partner met een ander flirt. Wat precies vreemdgaan is, is dus vooral afhankelijk van waar jullie de grens leggen.

Zo ga je om met onzekerheid in je relatie

Onzeker in relatie Is er sprake van onzekerheid in je relatie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of jouw...

Volg nu een gratis proefles bij Monsley!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

nl_NLDutch