Home Relatietherapie EFT Relatietherapie Relatiehulp en relatietherapie bij relatieproblemen is bereikbaarder dan je denkt

Relatiehulp en relatietherapie bij relatieproblemen is bereikbaarder dan je denkt

Waarom wachten mensen maanden, zelfs jaren voordat ze in relatietherapie gaan om relatieproblemen op te lossen? De drempel blijkt verrassend: “Mensen vinden dat ze de problemen zélf moeten kunnen oplossen. Een relatieprobleem zou je toch zonder relatietherapeut moeten kunnen oplossen?” is de algemene mening.

Relatietherapie online

Relatiehulp website Monsley wil “EFT en EFT relatietherapie laagdrempeliger aanbieden voor mensen die zélf hun relatieproblemen oplossen“. Monsley relatiehulp stelt mensen in staat om zélf hun relatie te verbeteren, gewoon vanaf hij eigen bank of keukentafel met een online programma. Het is dus niet nodig om een therapeut te vinden in de eigen woonplaats of om af te spreken met een therapeut om je relatieproblemen op te lossen. Dat is een oplossing voor de drempel die mensen ervaren als ze hulp zoeken voor veelvoorkomende relatieproblemen.

Online relatietherapie

Doe-het-zelf relatietherapie verrassend goede resultaten

De voordelen van online zelfhulp-therapie

Stellen die vaak strijd voeren in hun relatie komen daar zonder hulp niet uit. Relatietherapie is voor velen echter een te grote stap. Gelukkig is er nu een alternatief voor relatietherapie in de vorm van Monsley online relatiehulp. Met een succesfactor van maar liefst 94% is het één van de meest effectieve online programma’s van Nederland. Er zijn veel voordelen aan online zelfhulp-therapie.

Voordeel 1: Online relatietherapie is anoniem

Online relatiehulp dé uitkomst voor mensen die anoniem relatietherapie willen. Deze mensen willen hun problemen niet delen met vrienden of familie. Doordat de stellen niet naar een kantoor of werkplek van een therapeut hoeven te komen, wordt voorkomen ze dat ze gezien worden bij de relatietherapeut in hun eigen woonplaats.

Scheiden of bij elkaar blijven?
Foto door Charlie Foster via Unsplash

Voordeel 2: Online relatietherapie is goedkoper

Online zelfhulp-therapie is een uitkomst voor mensen die de relatietherapie kosten te hoog vinden. Een online programma is goedkoper voor stellen. Klassieke therapie is duur. De kosten zitten met name in de tijd die het kost voor een therapeut. Er kan maar één stel tegelijkertijd worden behandeld.

Kosten relatietherapie
Foto door Thought Catalog via Unsplash

Bij een online programma wordt de kennis, werkwijze en ervaring van de therapeut verwerkt in een digitaal programma. Dit programma wordt door veel meer mensen (tegelijkertijd) gevolgd. De therapeut kan veel meer mensen tegelijkertijd helpen. Bijvoorbeeld door vragen te beantwoorden via e-mail of chat. Het kost minder tijd voor een therapeut en dat is de reden dat online therapie voordeliger is.

Voordeel 3: Online relatietherapie kun je alleen doen

Online relatiehulp kun je samen, maar ook alleen doen. Wat we vaker horen: Eén van de partners gaat alleen van start gaat met Monsley online relatietherapie. De partner merkt direct een positief verschil en wordt nieuwsgierig naar de methode en gaat meedoen.

Wat zijn de relatietherapie kosten?

De overheid heeft in 2013 besloten dat relatietherapie niet meer onder de basisverzekering valt. Je hebt relatieproblemen zelf veroorzaakt, dus je moet ze zelf oplossen. Veel mensen kunnen relatietherapie echter niet makkelijk betalen. Dit is een bijkomende drempel om relatieproblemen aan te pakken.

Dit is een rekenvoorbeeld aan de hand van diverse websites voor relatietherapie in 2020:

  • Een gemiddelde sessie met een therapeut van 75 minuten kost 120 euro
  • Een goede therapeut is vaak duurder, maar er zijn minder sessies nodig
  • Sessies buiten kantoortijden kosten €20,- extra
  • Aantal sessies is tussen de 6 à 9 sessies
  • Totaalbedrag is dus €720 tot €1260 euro

Niet voor iedereen

Online therapie is niet voor geschikt voor alle stellen, want er zijn enkele potentiële risico’s en nadelen. Online therapie is niet geschikt voor risicogroepen. Zoals mensen met ernstige psychische problemen zoals persoonlijkheidsstoornissen of ernstige depressieve klachten. Ook is het niet geschikt voor mensen die te maken hebben gehad met geweld of een verslaving. Monsley online relatiehulp wordt daarom ook wel relatietherapie Light genoemd. Relatietherapie Light is voldoende voor de meest voorkomende relatieproblemen zoals:

  • Ruzie in relatie
  • Communicatie problemen
  • Seks en intimiteit
  • Verschillen in behoeften
  • Uit elkaar groeien

Gratis proefles

Denk je dat Monsley online relatietherapie wel eens wat voor je zou kunnen zijn? Neem dan contact op met Anoek Gerlings via [email protected] of start de GRATIS proefles.

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

Gerelateerde Artikelen

De 5 verschillende fases na vreemdgaan

Fases na vreemdgaan Als onlangs boven water is gekomen dat je partner vreemd is gegaan, dan bevindt jullie...

EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie Als er sprake is van een relatiecrisis en de relatie op dood spoor zit, er amper...

Bindingsangst, wat is het en heb ik of mijn partner het?

Waar de één in de relatie het lastig vindt om liefde toe te laten, vindt de ander het vaak lastig om liefde...

Vreemdgaan

Wat nou precies de definitie van vreemdgaan is, kan per stel verschillen. Doorgaans wordt seksueel contact met een ander als vreemdgaan gezien. Echter, zijn er ook stellen met een open relatie, waarbij de partners hebben afgesproken dat seksueel contact is toegestaan. Ook sexting wordt vaak als vreemdgaan beschouwd. Flirten met een ander? Meestal zien we dat niet als vreemdgaan, al vinden de meeste mensen het niet prettig als hun partner met een ander flirt. Wat precies vreemdgaan is, is dus vooral afhankelijk van waar jullie de grens leggen.

Zo ga je om met onzekerheid in je relatie

Onzeker in relatie Is er sprake van onzekerheid in je relatie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of jouw...

Volg nu een gratis proefles bij Monsley!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

nl_NLDutch