Home Recente Artikelen Ruzie in relatie

Ruzie in relatie

Wil jij weten hoe je ruzies in je relatie opgelost krijgt? In dit artikel leggen we je met 7 gouden tips uit hoe ook jij de ruzie in je relatie oplost en leren we je meer over:

  1. Neem wat vaker de chillax modus aan
  2. Geef je fout toe
  3. Wees open
  4. Geef het allemaal de tijd
  5. Cijfer jezelf niet weg
  6. Focus op de positieve dingen
  7. Ga samen leuke dingen doen
  8. Bonus tip: En anders schakel je Monsley in!

Ruzie in relatie? 7 tips om ruzie in je relatie op te lossen

In elke relatie komt wel vaker dan één keer ruzie voor. Je zou haast denken dat er zonder ruzie nooit sprake kan zijn van een goede relatie. Ruzie in de relatie kan echter verstrekkende gevolgen hebben en zelfs leiden tot een breuk. Zeker als je een ruzie als het zwaard van Damocles boven je relatie laat hangen. Tijdig oplossen dus, die ruzie in je relatie. Maar hoe doe je dat dan..?

Ruzie in je relatie, praat er met elkaar over

Ruzie met je partner? Het komt in elke relatie voor en bekend is dat vreemdgaan en overspel een veel voorkomende oorzaak is van ruzies. Geld en werk is geregeld een andere oorzaak, net zoals persoonlijke en psychische oorzaken ruzie tot gevolg kunnen hebben. Wantrouwen is ook een oorzaak van menig ruzie. Het heeft vaak als gevolg dat er minder gecommuniceerd wordt en er minder intimiteit is. En ook dat kan opnieuw oorzaak zijn van ruzie in de relatie.

Wees eerlijk en neem je verantwoordelijkheid

Vaak wordt een ruzie in een relatie niet uitgesproken. Jij en je partner voelen dat er iets is, niemand die echter iets zegt. Dan gaat het vaak van kwaad tot erger. De irritaties komen je neus uit en je wordt veel sneller boos. Uiteindelijk ontstaat al vaak een situatie die erger is dan de oorspronkelijke oorzaak van de ruzie. Communiceren is en blijft dus ook nu het toverwoord. Wees open en vertel wat er is. Mannen hebben daar soms wat meer moeite mee dan vrouwen, maar als je echt je relatie wilt houden zul je toch echt moeten. Eerlijkheid duurt het langst. En dat is dus ook eerlijk zijn over de fout die je gemaakt hebt, of de misstap die je begaan hebt. Wees open en werk op die manier aan het herwinnen van het vertrouwen. En dat mag ook best even duren.

ruzie in relatie oplossen
bron: Monsley.com

7 Tips om ruzie in de relatie op te lossen

Een fikse ruzie in de relatie hoeft helemaal niet slecht te zijn. Integendeel, het kan de kussens eens goed opschudden en dat hoeft niet per se iets negatiefs te zijn. We geven je hier alvast wat tips van op welke wijze je de ruzie in de relatie op te lossen.

1. Neem wat vaker de chillax modus aan

Chillax? Dat is het kwijtraken of terugbrengen van stress door positief naar de zaken en je partner te kijken. Zie dus ook de positieve punten van je partner en zie niet alleen de slechte eigenschappen. Voel je ergernis aankomen, neem dan de chillax modus aan of lees hier hoe je het gevoel in je relatie terug kan krijgen.

2. Geef je fout toe

Het is erg belangrijk als er sprake is van ruzie in je relatie om je fout toe te geven, de hand in eigen boezem te steken dus. Het kan soms lastig zijn om te praten over gevoelens, zeker voor mannen. Ben je echter de fout ingegaan dan zul je wel moeten. Althans, als je de relatie wilt redden. Mannen zien zichzelf over het algemeen niet graag als zwak, en zo kan het toegeven van een fout beschouwd worden. Gooi als man dat principe overboord en trek het boetekleed aan.

3. Wees open

Stel je hebt een fout begaan of je hebt gelogen. Terugdraaien kan vaak niet, je kunt echter wel laten zien dat het een eenmalige aangelegenheid was. Wijst je partner je op de fout die je gemaakt hebt? Geef hem of haar gelijk. Laat bovendien zien dat je niets te verbergen hebt. Controleert je partner je? Speel open kaart. Geef de telefoon aan je partner als ze vraag met wie je appt en vraagt je partner waar je bent? Maak een foto en stuur die. Beelden zeggen soms meer dan woorden. Je legt voortaan ook je telefoon open op tafel. 

4. Geef het allemaal de tijd

Het is bewezen, vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Met andere woorden, het duurt vaak lang voor er een vertrouwensband is opgebouwd, het duurt maar heel even om al je vertrouwen te verliezen. Vertrouwen is snel weg. Neem dus ook de tijd om dat te herstellen. Maak dus geen verwijten als je partner eens zijn of haar wantrouwen toont, probeer zelf te veranderen en probeer steeds begrip te hebben voor je partner. Vertrouwen is niet binnen een weekje hersteld.

5. Cijfer jezelf niet weg

Je fout toegeven en open zijn over wat er gebeurd is, is een ding. Dat is echter iets anders dan steeds maar weer door het stof gaan. Laat zien dat je te vertrouwen bent en blijf dat doen. Wel kun je met de tijd steeds minder begrip tonen voor de emoties van je partner. Kom wel gewoon voor jezelf op, ook al heb je een fout gemaakt.

6. Focus op de positieve dingen

Het is belangrijk om ook tijdens ruzie in de relatie te focussen op positieve dingen. Het is de manier om van de stress af te geraken. Denk niet steeds aan zaken die fout zijn gegaan, want dat levert alleen maar emoties en spanningen op. Er zijn altijd positieve dingen, leuke vooruitzichten en dingen die wel goed gaan. Focus je juist op de leuke dingen. Het zal je goed doen.

7. Ga samen leuke dingen doen

Hoe moeilijk ook, het is juist tijdens ruzie in je relatie verstandig om toch leuke dingen te doen. Ga er samen op uit. Kijk eens verder dan het restaurant waar je al zo vaak eet en doe iets geks. Probeer out of the box te denken en doe iets verrassends samen. Het zal de situatie verbeteren. Let maar op.

En anders schakel je Monsley in!

Mocht nou blijken dat jullie er met deze tips toch niet uitkomen, overweeg dan de online-relatiehulp die Monsley je biedt. Uiteindelijk kun je kiezen een programma van twaalf weken te doorlopen, zonder dat je daadwerkelijk naar een therapeut hoeft. Dat scheelt ook nog eens fors in kosten! Het effect is echter minimaal hetzelfde. Probeer er eerst echter samen uit te komen, bijvoorbeeld door het volgen van bovenstaande tips. Je zult zien dat het effect sorteert en dat je samen uit de impasse kunt komen. Ga er voor!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

Gerelateerde Artikelen

De 5 verschillende fases na vreemdgaan

Fases na vreemdgaan Als onlangs boven water is gekomen dat je partner vreemd is gegaan, dan bevindt jullie...

EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie Als er sprake is van een relatiecrisis en de relatie op dood spoor zit, er amper...

Bindingsangst, wat is het en heb ik of mijn partner het?

Waar de één in de relatie het lastig vindt om liefde toe te laten, vindt de ander het vaak lastig om liefde...

Vreemdgaan

Wat nou precies de definitie van vreemdgaan is, kan per stel verschillen. Doorgaans wordt seksueel contact met een ander als vreemdgaan gezien. Echter, zijn er ook stellen met een open relatie, waarbij de partners hebben afgesproken dat seksueel contact is toegestaan. Ook sexting wordt vaak als vreemdgaan beschouwd. Flirten met een ander? Meestal zien we dat niet als vreemdgaan, al vinden de meeste mensen het niet prettig als hun partner met een ander flirt. Wat precies vreemdgaan is, is dus vooral afhankelijk van waar jullie de grens leggen.

Zo ga je om met onzekerheid in je relatie

Onzeker in relatie Is er sprake van onzekerheid in je relatie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of jouw...

Volg nu een gratis proefles bij Monsley!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

nl_NLDutch