Home Relatietherapie Scheiden of blijven?

Scheiden of blijven?

Scheiden of blijven? Tips voor het maken van een beslissing

Scheiden of blijven? Je hoopt eigenlijk nooit die vraag aan jezelf te hoeven stellen en toch gebeurt het zeer regelmatig. Blijf je of vraag je een scheiding aan? Wat is verstandig? Blijf je voor de kinderen of zie je nog voldoende perspectief? En hoe zit het eigenlijk met het vertrouwen?

Het gaat al langere periode niet goed binnen je relatie en heb je echt twijfels of het nog langer zinvol is om energie in je relatie te steken? Je hebt grote twijfels tussen scheiden of blijven? Lastig inderdaad, want wanneer beslis je of het scheiden of blijven wordt? Wanneer is het moment aangebroken om een beslissing te nemen? Lees hier tips voor het nemen van de juiste beslissing: wordt het scheiden of blijven?

De belangrijkste vraag die jij stelt is of er nog sprake is van houden van. Is het nog zinvol om meer aandacht te besteden aan je huwelijk? Als er geen sprake is van houden van, wat is er dan nog over? Is het gevoel er niet, dan heeft het geen kans van slagen en is de vraag scheiden of blijven gemakkelijk te beantwoorden. Bovendien moet jij jezelf de vraag stellen of er nog leuke dingen ondernomen worden en of je nog van die dingen geniet. Verschijnt er nog een lach op je gezicht als je samen leuke dingen doet? Of is die glimlach ver te zoeken?

Heb je het idee of de gerezen relatieproblemen tussen jou en je partner nog op te lossen zijn, of heb je dat in het geheel niet? Als je ook maar klein beetje het gevoel hebt dat er nog iets zit tussen jullie beiden in positieve zin? Ga er dan voor. Dan lijkt blijven namelijk nog een optie.

De vertrouwensvraag speelt een hoofdrol bij de beslissing die je neemt

Uiteraard speelt ook de vertrouwensvraag een voorname rol, zo niet de belangrijkste rol. Een goede relatie valt of staat met de mate van vertrouwen die er nog is. Is dit nog in ruime mate aanwezig of in het geheel niet. Beantwoord de vraag eerlijk en als er geen vertrouwen meer is, dan trek je dus aan een dood paard. Dan is blijven ook geen goede optie. Blijven zonder perspectief zal de situatie, zeker ook met kinderen, beslist geen goed doen. Hoe moeilijk misschien ook, soms is scheiden de beste oplossing. Zo hebben jij en je partner weer perspectief. Blijf je zonder perspectief bij elkaar, dan zit je elkaar en een leuke toekomst in de weg. En dat zou ook zonde zijn. 

Wees consistent, respecteer grenzen van je partner en gooi seks niet overboord

Struggle je en is het een kwestie van scheiden of blijven? Zeker als je nog samenwoont, is het belangrijk consistent te zijn en je aan al je afspraken te houden. Respecteer ook de grenzen die je partner aangeeft en probeer vooral niet jaloers te zijn of althans die indruk te geven. Zit je nog in de twijfelfase, gooi seks dan niet zomaar overboord. Seks kan namelijk helend werken. Het is dan ook een van de laatste dingen die je aan de kant moet zetten. Seksuele intimiteit brengt je dichter bij elkaar en laat hormonen vrijkomen die de chemie versterkt. Het kan dus een ultiem redmiddel zijn. 

Bied jij je kinderen nog dat warme en gezellige thuis?

Scheiden of blijven dus. Veelal besluiten mensen om voor de kinderen maar te blijven. Dat is begrijpelijk, maar alleen goed als je de relatie ook echt een serieuze kans geeft. Want anders geef je je kinderen nu niet een goed voorbeeld van hoe het in een goede relatie hoort te zijn. Dan bied je ze net het warme, gezellige huis. Scheiden is voor kinderen zeer ingrijpend, je moet het zien als een sprookje dat voor hen uiteen spat. Dat kan dus ook lastig zijn. Blijven is voor iedereen dus het beste, mits je de relatie maar een serieuze kans geeft en jullie nog wel voor de relatie willen werken. Wil jij je relatie redden? Dan is het belangrijk is om bij de afweging die je maakt en die je wellicht bespreekt met je partner, om eerlijk te zijn en open kaart te spelen. Wees eerlijk, hoe moeilijk dat ook is. Communiceren is het toverwoord, en dat gedurende heel de relatie. Ook in moeilijke tijden kan goed communiceren je redden en echt verder helpen.

Hier zetten we de tips en vragen die je voor jezelf moet beantwoorden nog eens op een rijtje als het gaat om de kwestie scheiden of blijven.

  • Is er tussen jullie nog sprake van houden van?
  • Hebben jullie nog leuke momenten samen?
  • Denk je dat de ontstane problemen nog op te lossen zijn, of heb je de hoop laten varen?
  • Is er nog sprake van een vertrouwensband? Of is al het vertrouwen verdwenen?
  • Is het voor jou mogelijk om een misstap van je partner te vergeven?
  • Blijf alleen omwille van de kinderen bij elkaar als je ook de relatie echt een nieuwe kans wilt geven.
  • Is een normale manier van communiceren nog mogelijk?

Gebruik je gezonde verstand en schakel vertrouwelingen in

Ga er maar aan staan. Het nemen van de juiste beslissing is buitengewoon moeilijk en pas achteraf kun je daar echt iets van zeggen. Voor nu is het proberen je verstand te gebruiken en met vertrouwelingen over de situatie praten. Goede raad is duur en het doorlopen van de zeven tips en vragen kan je al een stuk verder helpen. Het is en blijft echter je eigen keuze. En die moet je uiteindelijk dus ook zelf maken. Besluiten jij en de partner om nog aan de relatie te werken, dan kan ons programma jullie helpen om binnen 12 weken uit de relatiedip te komen.

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

Gerelateerde Artikelen

De 5 verschillende fases na vreemdgaan

Fases na vreemdgaan Als onlangs boven water is gekomen dat je partner vreemd is gegaan, dan bevindt jullie...

EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie Als er sprake is van een relatiecrisis en de relatie op dood spoor zit, er amper...

Bindingsangst, wat is het en heb ik of mijn partner het?

Waar de één in de relatie het lastig vindt om liefde toe te laten, vindt de ander het vaak lastig om liefde...

Vreemdgaan

Wat nou precies de definitie van vreemdgaan is, kan per stel verschillen. Doorgaans wordt seksueel contact met een ander als vreemdgaan gezien. Echter, zijn er ook stellen met een open relatie, waarbij de partners hebben afgesproken dat seksueel contact is toegestaan. Ook sexting wordt vaak als vreemdgaan beschouwd. Flirten met een ander? Meestal zien we dat niet als vreemdgaan, al vinden de meeste mensen het niet prettig als hun partner met een ander flirt. Wat precies vreemdgaan is, is dus vooral afhankelijk van waar jullie de grens leggen.

Zo ga je om met onzekerheid in je relatie

Onzeker in relatie Is er sprake van onzekerheid in je relatie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of jouw...

Volg nu een gratis proefles bij Monsley!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

Vorig artikelRuzie in relatie
Volgend artikelRelatietherapie Amsterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

nl_NLDutch