Home Relatietherapie EFT Relatietherapie Top 5 Beste boeken over relaties en liefde

Top 5 Beste boeken over relaties en liefde

De meest actuele Top 5 van beste boeken over relaties en liefde, te koop via bol.com. Bij relatieproblemen wil je geen ‘quick wins’ maar inzichten waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Deze Top 5 van zelfhulpboeken over relaties en liefde zijn de beste boeken over relaties volgens Anoek Gerlings, psycholoog en relatietherapeut van relatiehulpwebsite Monsley.com

Top 5 beste boeken over relaties en relatieproblemen


1. Houd me vast – Sue Johnson

Beste boeken over relaties: Houd me vast - Sue Johnson

Dit is ‘de bijbel’ van moderne relatietherapeuten maar ook leesbaar door stellen die aan de slag willen voor een betere relatie.

Anoek Gerlings

Voor wie?
Dit boek is een absolute aanrader en terecht op nummer #1 in de top 5 beste boeken over relaties. Een boek dat voor iedereen is die hun relatie wil verbeteren. Voor jezelf, voor je partner of een vriend of vriendin met relatieproblemen.

Lezers over ‘Houd me vast’
De meeste relaties gaan mis omdat mensen in hun jeugd ‘niet goed gehecht’ zijn. Ze krijgen niet wat ze nodig hebben van hun ouders en sluiten zich van hen af of ze gaan tot het uiterste om toch iets van ze gedaan te krijgen.

Dr. Sue Johnson omschrijft hoe partners onbewust zichzelf en elkaar de emotionele veiligheid en troost ontzeggen waar ze juist zo’n behoefte aan hebben. Johnson geeft in dit boek aanwijzingen voor een hechte(re) en veilige relatie aan de hand van zeven gesprekken.

Anoek over ‘Houd me vast’
Dit is niet alleen ‘de bijbel’ van moderne relatietherapeuten, het is goed leesbaar ook voor stellen die aan de slag willen met hun relatie. Dr. Sue Johnson is grondlegger van ‘Emotionally Focused Couple Therapy‘. Deze baanbrekende en succesvolle relatietherapie methode vormt de basis voor Monsley online relatiehulp.

SUE JOHSON

Over de auteur
Dr. Sue Johnson ontwikkelde van Emotionally Focused Couple Therapy, oftwel EFT relatietherapie.


2. Liefdesbang – Hannah Cuppen

Beste boeken over relaties: Liefdesbang - Hannah Cuppen

Ontdek wat je nog afhoudt van een gezonde en gelukkige relatie met jezelf en met een ander.

Anoek Gerlings

Voor wie?
Een liefdes -en relatie gerelateerd boek voor angstige mensen die bang zijn om lief te hebben en een vaste relatie aan te gaan. Ook als je je relatie wil verbeteren.

Lezers over ‘Liefdesbang’
Schrijfster en therapeute Hannah Cuppen legt je in eenvoudige termen uit hoe de liefde in elkaar zit. En vooral hoe je er echt gelukkig van kan worden. Het is confronterend, zo herkenbaar, het biedt opluchting en geeft je vertrouwen.

Hannah geeft je de handvatten om op een aangename manier verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven, ze helpt je inzien dat echte liefde werkelijk bestaat, voor ons allemaal. En ze doet dit vanuit een heel warm hart, dat voel je gewoon. Zo cruciaal, dit boek! Voor iedereen met relatieproblemen!

Anoek over ‘Liefdesbang
Wil je graag een relatie maar trekt de ander zich steeds terug? Heb je alles op orde maar gaat het steeds mis in de liefde? Of heb je de neiging de ander op afstand te houden als die voor jou wil gaan? Dit heeft allemaal met verlatings- en bindingsangst te maken. Belangrijke inzichten van Hannah zijn verwerkt in ons programma Monsley online relatiehulp.

HANNAH CUPPEN

Over de auteur
Hannah Cuppen is therapeut en trainer. Als ervaringsdeskundige heeft ze zich gespecialiseerd in verlatings- en bindingsangst.


3. De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown

Beste boeken over relaties: De kracht van kwetsbaarheid - Brené Brown

Kwetsbaarheid is een belangrijke eigenschap in de zoektocht naar liefde.

Anoek Gerlings

Voor wie?
Een aanrader voor iedereen die ook maar een beetje worstelt in relaties met zijn eigen kwetsbaarheid.

Lezers over ‘De kracht van kwetsbaarheid’
‘De kracht van kwetsbaarheid’ is een inspirerend boek over moed, kwetsbaarheid en leven vanuit overvloed waarbij Brenés liefdevolle benadering van het leven een gids is naar bezield leven.

Het goede nieuws is dat iedereen deze eigenschap in zich heeft. “Het is universeel, we schamen ons allemaal wel eens. De enige mensen die zich nooit kwetsbaar voelen of schamen, voelen geen menselijke band of empathie”, aldus Brown.

Anoek over ‘De kracht van kwetsbaarheid’
Hoewel we ons zelfzekerder voelen door onze slechte kanten te verdoezelen voor onze (toekomstige) partners, blijkt uit een studie van Brené Brown dat je dat beter niet kunt doen. Mensen die authentiek zijn, hun minder fraaie eigenschappen kennen en deze niet verstoppen, hebben vaak een meer liefdevolle relatie. In Monsley online relatiehulp leren we je om emoties en behoeften te uiten op een manier die voor beide partners veilig voelt.

BRENE BROWN

Over de auteur
Dr. Brené Brown doet onderzoek naar kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte. Ze is bekend van haar TED Talk die meer dan 45 miljoen keer is bekeken.


4. Erotische intelligentie – Esther Perel

Beste boeken over relaties:  Erotische intelligentie - Esther Perel

Dit boek helpt stellen om het gesprek over intimiteit en seks op gang te brengen.

Anoek Gerlings

Voor wie?
Het boek voor mensen die geen idee hebben waarom hun seksleven niet meer is wat het was en daar iets aan willen doen.

Lezers over ‘Erotische intelligentie’
Esther Perel neemt je mee in de paradox tussen liefde en lust en toont aan dat intimiteit en erotiek goed samen kunnen gaan in een sterke relatie.

Als psychotherapeut heeft ze veel stellen met relatieproblemen behandeld. In dit heldere, soms provocerende boek, dat oplossingen biedt voor een probleem waar veel mensen tegenaan lopen.

Anoek over ‘Erotische intelligentie’
De meeste mensen zoeken een betrouwbare, monogame partner die ze door en door kennen. Maar een intieme en gelijkwaardige relatie leidt niet noodzakelijk tot een goed seksleven. Daar is meer voor nodig. Dit boek is onze aanrader bij de les ‘Sex met voorbedachte rade’ van Monsley online relatiehulp.

ESTHER PEREL

Over de auteur
Esther Perel is relatietherapeut en verandert het beeld over wat het betekent om verliefd te zijn en een bevredigend seksleven te hebben. Haar TED Talks werden bijna 30 miljoen keer bekeken.


5. Weg van liefde – Alain de Botton

Beste boeken over relaties: 'Weg van liefde' van Alain de Botton

Liefde is een “vaardigheid’ die wij ons eigen moeten maken.

Anoek Gerlings

Voor wie?
Voor iedereen die de lat voor liefde en relaties erg hoog legt.

Lezers over ‘Weg van liefde’
Alain de Botton onderzoekt wat er gebeurt als twee mensen verliefd worden, wat ervoor nodig is om de liefde te behouden en waarom het vaak toch misgaat.

Centraal staat een herkenbaar, verhelderend en hoopgevend verhaal over een liefdesrelatie. Met invloeden vanuit de psychologie legt hij uit waar sommige relatieproblemen vandaan komen en hoe daar mee omgegaan kan worden.

Anoek over ‘Weg van liefde’
Door romantische films en social media hebben we een vertekend beeld van liefde en relaties gekregen. Dit boek geeft je het inzicht om verwachtingen van de liefde bij te stellen, zonder je hoop erin te verliezen.

ALAIN DE BOTTON

Over de auteur
Alain de Botton is het boegbeeld van de toegepaste filosofie. Hij schrijft boeken die verschillende thema’s van ons dagelijks leven behandelen.


Wil je jullie relatieproblemen oplossen?

Voor mensen die relatieproblemen ervaren zijn zelfhulpboeken over relaties een uitkomst. De beste boeken over relaties en liefde bieden wel inzicht en kennis, maar niet altijd genoeg ondersteuning om ook écht je relatie te verbeteren.

Daarom hebben we Monsley online relatiehulp ontwikkeld. Daarmee kun je in 12 weken uit je relatiecrisis of -dip komen en je relatie een enorme boost geven.

Samen werken aan je relatieproblemen

Lees meer over Monsley Online Relatiehulp en schrijf je vrijblijvend in voor een proefles of webinar. Leer daarin alles over de échte oorzaak van stress, pijn en ruzie in relaties!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

Gerelateerde Artikelen

De 5 verschillende fases na vreemdgaan

Fases na vreemdgaan Als onlangs boven water is gekomen dat je partner vreemd is gegaan, dan bevindt jullie...

EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie Als er sprake is van een relatiecrisis en de relatie op dood spoor zit, er amper...

Bindingsangst, wat is het en heb ik of mijn partner het?

Waar de één in de relatie het lastig vindt om liefde toe te laten, vindt de ander het vaak lastig om liefde...

Vreemdgaan

Wat nou precies de definitie van vreemdgaan is, kan per stel verschillen. Doorgaans wordt seksueel contact met een ander als vreemdgaan gezien. Echter, zijn er ook stellen met een open relatie, waarbij de partners hebben afgesproken dat seksueel contact is toegestaan. Ook sexting wordt vaak als vreemdgaan beschouwd. Flirten met een ander? Meestal zien we dat niet als vreemdgaan, al vinden de meeste mensen het niet prettig als hun partner met een ander flirt. Wat precies vreemdgaan is, is dus vooral afhankelijk van waar jullie de grens leggen.

Zo ga je om met onzekerheid in je relatie

Onzeker in relatie Is er sprake van onzekerheid in je relatie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of jouw...

Volg nu een gratis proefles bij Monsley!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

nl_NLDutch