Home Relatie Tips & Tricks Vergoeding Relatietherapie

Vergoeding Relatietherapie

In dit artikel behandelen we de kosten en vergoedingen van relatietherapie, wat de alternatieven zijn en waar je rekening moet houden. In dit artikel behandelen we de volgende onderwerpen:

  1. Worden de kosten van relatietherapie vergoed?
  2. Vergoeding relatietherapie & basisverzekering
  3. Vergoeding relatietherapie & aanvullende zorgverzekering
  4. Heb ik een doorverwijzing van een arts nodig?
  5. Kan ik bij iedere zorgverlener of therapeut terecht?
  6. Een goedkoop alternatief voor relatietherapie
  7. Online relatietherapie
  8. EFT Relatietherapie van Monsley.com
  9. Relatietherapie met of zonder partner?

Worden de kosten van relatietherapie vergoed?

Is jullie relatie niet meer zo goed als voorheen? Ontstaat er steeds vaker onenigheid en twijfelen jullie zelfs om de relatie te verbreken? In dat geval kan het een goed idee zijn om aan relatietherapie te beginnen. Als jullie daarvoor kiezen, zal een relatietherapeut jullie naar een oplossing begeleiden. Alleen hoe zit het met de kosten van relatietherapie? Kun je ervan uitgaan dat je zorgverzekeraar deze kosten vergoedt? Veel mensen denken ten onrechte van wel. In de praktijk is dat meestal niet het geval. Zo worden de relatietherapie kosten normaal gesproken niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wél is het mogelijk dat je de kosten aanvullend vergoed krijgt.

De basisverzekering heeft geen vergoeding voor relatietherapie

Normaliter zul je geen relatietherapie vergoeding krijgen vanuit je basisverzekering. Relatietherapie maakt namelijk geen onderdeel uit van de Generalistische Basis GGZ. De relatietherapie kosten zullen alleen vergoed worden door de basisverzekering als het onderdeel uitmaakt van de behandeling van een psychische stoornis. In dat geval betaal je nog wel eigen risico.

Een aanvullende zorgverzekering

Of je een relatietherapie vergoeding kunt verwachten vanuit een aanvullende zorgverzekering? Er zijn enkele aanvullende verzekeringen waarbij je relatietherapie vergoed krijgt. Als je vanuit de aanvullende zorgverzekering een relatietherapie vergoeding krijgt, dan betaal je geen eigen risico. Eigen risico betaal je namelijk alleen voor vergoedingen vanuit de basisverzekering. Wanneer je de relatietherapie kosten vergoed krijgt vanuit een aanvullende zorgverzekering, betaal je in veel gevallen echter weer een eigen bijdrage. Meestal worden namelijk niet alle kosten vergoed.*

Het is ook goed om te weten dat sommige aanvullende verzekeringen relatietherapie wel vergoeden, maar dat relatietherapie er onder een ander zorgtype valt. Relatietherapie wordt bij sommige verzekeraars onder seksuologie geschaard. Bij andere aanvullende zorgverzekeringen valt relatietherapie onder de alternatieve geneeswijzen.

*Informeer voor je vergoeding altijd bij je eigen zorgverzekeraar.

Een doorverwijzing van een arts nodig

Wil je de relatietherapie kosten vergoed krijgen vanuit je basisverzekering, dan heb je een doorverwijzing van een arts nodig. Hetzelfde geldt als je de kosten vergoed krijgt vanuit een aanvullende verzekering waarbij relatietherapie onder seksuologie geschaard wordt. Als relatietherapie vergoed wordt vanuit een aanvullende zorgverzekering en onder de alternatieve geneeswijzen geschaard wordt, dan heb je geen doorverwijzing nodig.

Je kunt niet altijd bij iedere zorgverlener terecht

Lijkt het erop dat je met jouw verzekeraar in aanmerking kunt komen voor een vergoeding van de relatietherapie kosten? Dan dien je vaak voor een gecontracteerde zorgverlener te kiezen. Wanneer je dat niet doet, dan zullen meestal niet alle kosten vergoed worden. Op het online platform van je eigen zorgverzekeraar kun je nagaan bij welke zorgverleners je terechtkunt als je de volledige relatietherapie vergoeding wilt krijgen.

Een goedkoop alternatief voor relatietherapie

In veel gevallen wordt relatietherapie dus niet vergoed. De kosten kunnen echter wel vrij hoog oplopen. Betekent dit dat jullie met je relatieproblemen moeten blijven zitten? Dat niet, je kunt er ook voor kiezen om het online programma van Monsley te starten. Het programma is relatief goedkoop en kun je samen met je partner vanuit huis volgen.

Monsley helpt jullie de relatie te versterken

Gemiddeld wacht een stel met relatieproblemen 6 jaar voordat er besloten wordt om relatietherapie te volgen. De kosten voor relatietherapie zijn niet de enige reden dat veel stellen lang wachten voordat ze hulp zoeken. Veel mensen kunnen zich ook niet voorstellen dat relatietherapie echt werkt. Het is dan ook fijn dat het online programma van Monsley zo laagdrempelig is.

Het online programma van Monsley

Het online programma van Monsley slaagt erin om merendeel van de relaties binnen een periode van 12 weken te verbeteren. Je kunt het programma samen met je partner volgen, gewoon vanuit huis. Jullie hoeven je relatieproblemen dus ook niet direct met een derde persoon te bespreken. Heb je echter toch een vraag over het programma? Dan kun je altijd mailen en ontvang je binnen 24 uur tijd een reactie van een ervaren relatietherapeut.

Gebaseerd op de EFT-methode

Het programma van Monsley is ontwikkeld door Anoek Gerlings, een relatietherapeut met veel praktijkervaring. Het programma heeft ze gebaseerd op de EFT-methode. EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. Emoties spelen een belangrijke rol in deze vorm van therapie. Voorheen konden jullie emoties nog wel eens zo hoog oplopen dat er juist conflicten ontstonden. Toch worden de emoties met EFT relatietherapie niet verzwegen, maar juist op een constructieve manier besproken.

Wil je partner nog niet meedoen?

Wil je partner het online programma van Monsley nog niet samen met je doorlopen? Dan is het goed om te weten dat je het programma ook alleen kunt volgen! Natuurlijk moeten jullie beiden aan de relatie willen werken voor het beste resultaat. Echter, helpt het online programma je om beter te reageren. Leer je zelf beter op je partner reageren, dan kan dit al voor verbetering in de relatie zorgen. Bij Monsley zien we veel dat de partner later alsnog volgt.

Er is nog wel een klein vlammetje nodig

Of je nou besluit om relatietherapie of het online programma van Monsley te volgen, het is wel van belang dat jullie ergens nog van elkaar houden. Alleen als jullie nog iets voor elkaar voelen en voor de relatie willen werken, is er een kans op slagen. Is er nog steeds sprake van een klein vlammetje? Dan is het goed om te weten dat het programma er in slaagt om merendeel van de relaties te verbeteren, en dat al binnen 12 weken. Je kunt echter ook voor een doorlopend maandabonnement kiezen. Jij en je partner kunnen het programma dan op jullie eigen tempo doorlopen en altijd nog eens terugkijken.

Begin vandaag nog met het werken aan jullie relatie!

Wil je vandaag nog de stap naar een betere relatie zetten? Neem dan een abonnement op het online programma van Monsley. De kosten liggen aanzienlijk lager dan die van relatietherapie, maar toch slaagt het programma erin veel relaties te verbeteren.
Wil je meer weten over ons online programma? Neem dan gerust contact met ons op, wij vertellen je graag meer

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

Gerelateerde Artikelen

De 5 verschillende fases na vreemdgaan

Fases na vreemdgaan Als onlangs boven water is gekomen dat je partner vreemd is gegaan, dan bevindt jullie...

EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie Als er sprake is van een relatiecrisis en de relatie op dood spoor zit, er amper...

Bindingsangst, wat is het en heb ik of mijn partner het?

Waar de één in de relatie het lastig vindt om liefde toe te laten, vindt de ander het vaak lastig om liefde...

Vreemdgaan

Wat nou precies de definitie van vreemdgaan is, kan per stel verschillen. Doorgaans wordt seksueel contact met een ander als vreemdgaan gezien. Echter, zijn er ook stellen met een open relatie, waarbij de partners hebben afgesproken dat seksueel contact is toegestaan. Ook sexting wordt vaak als vreemdgaan beschouwd. Flirten met een ander? Meestal zien we dat niet als vreemdgaan, al vinden de meeste mensen het niet prettig als hun partner met een ander flirt. Wat precies vreemdgaan is, is dus vooral afhankelijk van waar jullie de grens leggen.

Zo ga je om met onzekerheid in je relatie

Onzeker in relatie Is er sprake van onzekerheid in je relatie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of jouw...

Volg nu een gratis proefles bij Monsley!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

Vorig artikelRelatietherapie Rotterdam
Volgend artikelTime Out Relatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

nl_NLDutch