Home Recente Artikelen Vreemdgaan vergeven

Vreemdgaan vergeven

Hoewel iedereen vreemdgaan afkeurt, blijkt in de praktijk dat de helft van alle mensen vroeg of laat een scheve schaats rijdt. Redenen die opgevoerd worden zijn een gemis in de relatie of bij de partner of een gemis bij jezelf. De primaire reactie van vrijwel iedereen is ‘dan ben ik weg’ en ‘dat zal ik niet pikken’. Hoe anders is echter de praktijk. Gaat iemand binnen de relatie vreemd, dan zie je in de praktijk dat mensen gewoon bij elkaar blijven. Dan pikken ze het dus wel en zijn ze helemaal niet weg. Vreemdgaan vergeven? Dat is prima mogelijk. We geven je in dit artikel een aantal handvatten om vreemdgaan te vergeven. Doe er je voordeel mee.

Vreemdgaan vergeven is geen teken van zwakte

Vreemdgaan vergeven wordt wellicht gemakkelijker als je beseft dat het heel vaak voorkomt. Inderdaad, bij de helft van de mensen. Je zou vreemdgaan in dat kader eerder normaal dan abnormaal kunnen noemen. Met die wetenschap gaat vreemdgaan vergeven vaak al iets gemakkelijker. Je bent bepaald niet de enige die er mee te maken heeft en die slachtoffer is.  Vreemdgaan vergeven is beseffen dat vergevingsgezindheid allesbehalve een teken van zwakte is. Het kost uiteraard wel moeite en vreet energie, daarnaast heb je 5 fases na vreemdgaan. Makkelijker is het om moreel superieur te doen en de focus volledig bij de vreemdgaande partner te leggen en je op je partner af te reageren. Wegkijken alleen is niet de sleutel naar succes.

Vraag je partner om hulp

Vreemdgaan vergeven is je partner om hulp vragen. Leg uit dat je bereid bent je partner te vergeven, maar dat hij of zij dan wel moet helpen. Want willen vergeven klinkt mooi, daadwerkelijk vergeven is een stuk lastiger. Het is veel meer dan excuses aanbieden en overgaan tot de orde van de dag. Samen gaat het gemakkelijker. Vraag dus om hulp.  Vreemdgaan vergeven is ook je partner jouw vertrouwen terug laten winnen. De partner die vreemd is gegaan zal openheid van zaken moeten geven. Zal de smartphone open moeten stellen voor jou en niet boos worden als je vraagt waar hij of zij is en wat hij of zij  aan het doen is. Vreemdgaan vergeven is geheimzinnigheid uitsluiten, wees er op voorbereid dat dit kan uitmonden in ruzie of twijfels in je relatie.

Ga alleen of samen leuke dingen doen

Wil jij vreemdgaan vergeven? Dan moet er bij jezelf ook een knop om. Voorkom dat het over tien jaar nog een thema is en dat je er dan nog op terugkomt. Laat vreemdgaan niet als het zwaard van damocles boven zijn of haar hoofd hangen. Dat zal zonder twijfel voor verkramping zorgen. Natuurlijk denk je in het begin steeds aan wat er gebeurd is en stel je constant de vraag “waarom gaan mensen vreemd” aan jezelf. Dat gaat tot op de details. Vreemdgaan vergeven is ook op tijd afleiding zoeken. Is leuke dingen doen. Ga er alleen of samen op uit. Ga elke avond wandelen, lees een goed boek en ga met vrienden of vriendinnen op stap. Even de zinnen verzetten.

Verder na vreemdgaan

Willen jij en je partner beiden verder met jullie relatie en de relatie verbeteren, ondanks dat er sprake is geweest van vreemdgaan? Daarvoor heeft Monsley een programma ontwikkeld, namelijk “Verder na vreemdgaan”. Ons programma kun je samen online volgen, zonder dat jullie je problemen hoeven te delen met een derde persoon. Het programma is ontwikkeld door een relatietherapeut en op basis van jarenlange ervaring in de praktijk. Vreemdgaan vergeven kan tijd vergen, maar er zijn veel stellen die succesvol verder gaan nadat er sprake is geweest van ontrouw. Willen jullie nog aan de relatie werken en is er nog steeds sprake van een klein vonkje? Dan is dit programma het ideale hulpmiddel om jullie te begeleiden naar een betere relatie. Binnen 16 weken kan het vertrouwen in de relatie hersteld zijn en kunnen jullie een betere basis voor de toekomst creëren. Hebben jullie vragen over het online programma? Dan kun je ons altijd mailen en krijg je binnen 24 uur antwoord van een professionele relatietherapeut. 

Proces met pieken en dalen

Vreemdgaan vergeven is een lastig proces. Een proces dat gaat met de nodige pieken en dalen. Calculeer dat in. Weet dat je soms verdrietig bent maar besef steeds waar je het voor doet. In de meeste gevallen lukt het mensen om vreemdgaan te vergeven. Dus waarom zou het jou niet lukken? Doe het wel samen met je partner. Want zeker als het vreemdgaan vergeven betreft sta je samen écht sterker.

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

Gerelateerde Artikelen

De 5 verschillende fases na vreemdgaan

Fases na vreemdgaan Als onlangs boven water is gekomen dat je partner vreemd is gegaan, dan bevindt jullie...

EFT Relatietherapie

EFT Relatietherapie Als er sprake is van een relatiecrisis en de relatie op dood spoor zit, er amper...

Bindingsangst, wat is het en heb ik of mijn partner het?

Waar de één in de relatie het lastig vindt om liefde toe te laten, vindt de ander het vaak lastig om liefde...

Vreemdgaan

Wat nou precies de definitie van vreemdgaan is, kan per stel verschillen. Doorgaans wordt seksueel contact met een ander als vreemdgaan gezien. Echter, zijn er ook stellen met een open relatie, waarbij de partners hebben afgesproken dat seksueel contact is toegestaan. Ook sexting wordt vaak als vreemdgaan beschouwd. Flirten met een ander? Meestal zien we dat niet als vreemdgaan, al vinden de meeste mensen het niet prettig als hun partner met een ander flirt. Wat precies vreemdgaan is, is dus vooral afhankelijk van waar jullie de grens leggen.

Zo ga je om met onzekerheid in je relatie

Onzeker in relatie Is er sprake van onzekerheid in je relatie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of jouw...

Volg nu een gratis proefles bij Monsley!

Online Relatiehulp

Maken jullie steeds vaker ruzie of komen jullie in een negatieve spiraal terecht? Lijkt alsof jullie een andere taal spreken? Zijn onbegrip en irritaties op de voorgrond? Zie je de leuke dingen niet meer van je partner? Raak je verwijderd van elkaar en voel je je zelfs eenzaam in je relatie? Volg dan nu de gratis proefles!

Verder na vreemdgaan

Ontrouw vraagt veel van jezelf en van jullie relatie. Hoe ga ik om met alles wat er op mij afkomt? Met de warboel aan gevoelens, met de machteloosheid, de pure paniek? Lukt het ons (ooit) nog om de relatie te herstellen? Kun je het een plek gaan geven? Waarom is dit gebeurd en wat betekent dit voor mij, voor ons?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

nl_NLDutch